Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets blijven in de Ereklasse

De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim hebben het geflikt. In een knotsgek seizoen grepen zij de laatste strohalm vast en speelden ze zichzelf veilig in de hoogste klasse van rugby Nederland.

Hoewel The Bassets op hun tandvlees liepen sloten ze het seizoen in stijl af en wonnen beide wedstrijden in de nacompetitie tegen R.C. Delft. Vorige week hadden ze in Delft al een stevige basis neergezet (15-51) om zo met een gerust hart de mannen van Delft in Sassenheim op te wachten. Enthousiast, maar tegen beter weten in, begonnen de Delftenaren dapper aan de wedstrijd. Alleen daarvoor al verdiende zij alle respect, omdat zij zich aan de sportieve plicht hielden waar de rugbysport zo fier op is. De massaal toegestroomde supporters kregen op een overvol en gezellig sportpark van The Bassets te zien waarvoor ze gekomen waren. The Bassets gooide alle schroom van zich af en versloegen R.C. Delft met 46-17 daarmee lieten ze zien dat zij terecht in de Ereklasse hoorde.

Aan het begin van dit seizoen kregen ze vaak rugbyles, daar leerde ze alleen maar van. Alles in de Ereklasse gaat harder, sneller en steviger. The Bassets moesten daar aan wennen, maar waren leergierig. De uitslagen deerde hun niet en ze stonden stijf onderaan in de Ere klasse. Toen halverwege het seizoen ook nog eens de trainer en twee spelers, die overigens nog niet voor The Bassets in actie waren gekomen, het voor gezien hielden, hield de buitenwacht hun hart vast en waarbij de landelijke pers het zelfs over chaos bij The Bassets had, herkende de Sassenheimers zichzelf daarin niet. Zij hadden op alle fronten de vangnetten klaar staan en zorgde ervoor om geen vrije val te maken. Sterker als ooit te voren begonnen ze aan de play-offs met hun nieuwe trainer, de Engelsman Phil Leck. Ze knalde uit de startblokken waarbij alle concurrenten minimaal een keer verslagen werden, maar de 27 punten die daarmee verdient werden was op een haar na niet voldoende voor rechtstreekse handhaving. Zodoende moesten The Bassets voor lijfsbehoud nacompetitie spelen in een twee-akte. Op een uit en thuis basis was R.C. Delft aan The Bassets gekoppeld en in deze wedstrijden hebben ze laten zien dat ze in de Ereklasse thuishoren, eind goed al goed.

Advertentie