Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets veroordeelt tot de nacompetitie

De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim hebben zich nog niet veilig kunnen stellen in de Ereklasse. Zij moeten het nu twee maal opnemen tegen R.C. Delft, de nummer twee uit de eerste klasse.

Toen The Bassets zich vorig seizoen de Ereklasse in speelde, wisten ze dat ze een loodzwaar seizoen tegemoet kon zien. De doelstelling was snel duidelijk en dat was handhaven in de Ereklasse. Het begin van het seizoen ging moeizaam en maar al te vaak kregen ze een dik pak op de broek. Veel buitenstaanders vroegen zich dan ook hard op af wat The Bassets in de Ereklasse te zoeken hadden. Bij de Sassenheimers brak er geen paniek uit. Zij gingen zich richten op de tweede fase van de competitie, waarbij er een kampioen en een degradatie poule zou komen en in die degradatie poule zou het echte werk beginnen. The Bassets met inmiddels een nieuwe trainer aan het roer wonnen in de degradatie poule van grote opponenten en dachten zich veilig te kunnen spelen, maar deze verrassende opmars stierf een te vroege dood. The Bassets lijken de laatste weken uit het lood geslagen te zijn. De echte winnaars mentaliteit ontbreekt en het killers instinct is verdwenen, dit brak ze de laatste twee wedstrijden op waarvan hun concurrenten slim misbruik maakte.

De wedstrijd tegen rugbyclub Waterland in Purmerend was de laatst overgebleven kans voor rechtstreekse handhaving in de Ereklasse. Met twee try’s van Michiel vd Plas en Perry vd Burg kwamen ze niet verder dan een 19-10 verlies. Dit verlies kwam keihard aan en was achter af niet nodig. Tijdens de wedstrijd leken ze te berusten in een nederlaag en daarbij hun rol in de nacompetitie te accepteren.

Dit wordt een loodzware opgave. Hun tegenstander R.C. Delft is bezig aan een ijzersterk seizoen en heeft het qua ploeg goed op de rit. The Bassets zullen tegen deze tegenstander het gaspedaal helemaal moeten intrappen en tot het uiterste moeten gaan willen ze volgend seizoen weer op het hoogste rugby niveau acteren. Ze spelen zondag 17 april in Delft en op zondag 24 april de alles beslissende thuiswedstrijd in Sassenheim, K.O. 14.30 uur.

Advertentie