Ingezonden door Natasja Combee-Veldman, foto Natalie Bouwens:
Vierde overwinning op rij brengt ARC weer dichter bij finale

Rugby: ARC-Bassets 39-5

De hooggespannen verwachtingen bij de Amstelveense Rugby Club aan de Sportlaan zijn afgelopen weekend beloond met de vierde overwinning op rij. Het jonge, getalenteerde ARC1 zorgde voor een stunt door de Bassets uit Sassenheim met 39-5 te verslaan.

Uit het dominante spel van ARC bleek al snel dat de ploeg de zegereeks van de voorgaande drie wedstrijden wilde voortzetten. Na een mooi uitgespeelde aanval werd de eerste try in de rechterhoek gelegd en zette Amstelveen, inclusief de gemaakte conversie, de openingsscore 7-0 op het bord. ARC bleef geconcentreerd spelen en drukte de Bassets steeds verder tegen de eigen lijn en bracht zo, na wederom mooi open aanvalsspel, de score op 12-0.

De overheersende voorwaartsen van Amstelveen bleven zich meter voor meter richting de achterlijn van de Bassets werken. Door een aanvalsfout van de tegenstander kreeg ARC een scrum op 5m voor de try line, waaruit opnieuw waardevolle 5 plus 2 punten werden gescoord. Samen met een benutte penalty kick stond er bij rust 22-0 op het scorebord.

Om nog zicht te houden op een plaats in de Plate finale moest ARC in de tweede helft minimaal nog één keer scoren om de Bassets in het klassement te passeren. Door na rust net zo te starten als in de eerste helft werden de punten snel gemaakt en kwam de stand op 29-0. De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld door de druk bij de tegenstander te laten en zelf wederom te scoren: 36-0.

De Bassets wilde niet met de 0 eindigen en zette alles op het spel om toch tot scoren te komen. Ondanks goed verdedigen wisten zij 10 minuten voor het eindsignaal een gaatje te vinden in de Amstelveense defensie, wat resulteerde in een try en de stand 36-5. In de laatste minuut van de wedstrijd verzilverde ARC nog een penalty en bepaalde daarmee de eindstand op 39-5.

Aanstaande zaterdag wacht de laatste wedstrijd van het seizoen bij de Hookers in het altijd lastige Hoek van Holland. Bij winst met bonuspunt lonkt de finale, waarbij het ARC bovendien helpt als de naaste concurrenten punten laten liggen.

Advertentie