Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK stelt vierde plek veilig met winst op Den Haag (34-22)

Met een 34-22 overwinning op buurman HRC uit Den Haag heeft DIOK zaterdag de vierde plek op de ranglijst veilig gesteld. Met alleen de thuiswedstrijd tegen Castricum van volgende week nog voor de boeg weet DIOK dat de derde plaats definitief uit beeld is, terwijl het zelf niet meer te achterhalen is door HRC en Castricum. Een mooi eindresultaat in een turbulent seizoen voor de ploeg van Wilnus Versteijnen, die halverwege het seizoen door schoof naar de positie van hoofdcoach.

DIOK moest het dit weekend helaas doen zonder de steun van veel eigen supporters, omdat een DIOK-delegatie van maar liefst 200 man de topwedstrijd tussen Racing Metro ’92 en Toulon in Lille bezocht ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van DIOK. Gelukkig bleven er nog genoeg supporters over om DIOK naar de overwinning te schreeuwen en de supporters werden getrakteerd op een spannende wedstrijd. In de eerste helft was het om en om de beurt aan HRC en DIOK om te scoren. Na 7 minuten stond het al 7-5 voor DIOK, maar bij rust stonden beide teams weer met 12-12 gelijk.

De tweede helft ging verder met een vergelijkbaar spelbeeld waarin het initieel stuivertje wisselen was om de voorsprong. Dankzij scores van Thom de Ruyter (2x), Semih Berrak en Jasper Henneveld en een aantal rake kicks van Freek de Romijn had DIOK met nog een paar minuten op de klok inmiddels een 29-22 voorsprong te pakken. HRC had vanwege nieuwe blessures nog maar 13 spelers in het veld staan en dat maakte het makkelijk voor DIOK om de genadeklap uit te delen. Oudgediende Stefan Neher maakte een interceptie en stelde zo aanvoerder Ross Bennie-Coulson in staat om de eindstand naar 34-22 te brengen.

Als toetje van de reguliere competitie volgt volgende week nu alleen nog de thuiswedstrijd tegen Castricum. Voor DIOK staat er behalve de eer weinig meer op het spel, maar voor eigen publiek wil het dit seizoen natuurlijk wel met een knaller afsluiten.

Uitslagen Speelronde 9
RC ’t Gooi 1 – Cas RC 1 (36 – 23)
Rugby Club Hilversum 1 – Dukes 1 (36 – 0)
LRC DIOK 1 – HRC 1 (34 – 22)

Advertentie