Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

Valse start voor DIOK in play-offs

DIOK is dit weekend matig begonnen aan de play-offs voor het landskampioenschap. In ’s-Hertogenbosch verloren de mannen van de DIOK met maar liefst 62-7 van de Dukes. Een fikse tegenvaller, maar gezien de waslijst aan afwezigen bij de DIOK was deze uitslag niet heel verrassend.

Bij DIOK ontbraken zaterdag maar liefst 11 spelers en dus moest het een blik met spelers uit het tweede en derde team open trekken om toch een volwaardig team op de been te brengen. Met name in de tweede en derde rij zorgde dat voor de nodige omzettingen en dat kwam het spel van DIOK niet ten goede. Toch kon DIOK in de eerste helft nog goed tegengas geven. De wedstrijd begon als een gelijk opgaande strijd waarin beide teams lange tijd niet tot scoren konden komen. Na 20 minuten stond zo nog steeds de 0-0 op het bord. Toch wisten de Dukes daarna de eerste gaten in de Leidse defensie te prikken waarna de Bosschenaren nog voor rust voor kwamen op 22-0.

In de tweede helft liepen The Dukes verder weg bij de bezoekers. Het hielp daarbij ook niet dat DIOK-speler Diego Duijn na een pijnlijke botsing het veld al had moeten verlaten, dat betekende immers nog meer omzettingen in het team. Toch bleef DIOK hard vechten om de nul van het bord te krijgen en bij een 48-0 achterstand kreeg DIOK dan eindelijk loon naar werken. Center Thom de Ruijter scoorde een ere-try voor DIOK, waarna Freek de Romijn de conversie raak schoot. In de slotfase wisten The Dukes nog twee geconverteerde tries te scoren, waardoor de eindstand op 62-7 kwam.

Veel tijd om te treuren over deze nederlaag had DIOK niet. Na afloop van de wedstrijd moest DIOK1 als een speer terug naar Leiden, omdat daar op de club het traditionele kerstdiner geserveerd werd. Zo werd het voor DIOK alsnog een topavond; er is nou eenmaal geen beter recept om over je teleurstelling heen te komen dan een heerlijk feestelijk kerstmaal!

Advertentie