Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:
DIOK na nieuwe overwinning met goed gevoel de play-offs in

Het ochtendprogramma van de jeugd was gister door de regen in het water gevallen, maar DIOK1 kon gelukkig wel gewoon aantreden tegen Amstelveen. Een wedstrijd die eigenlijk nergens om ging aangezien DIOK zich vorige week al geplaatst had voor de play-offs. Dat gebrek aan gretigheid was het DIOK in de beginfase ook aan te zien; Amstelveen kwam in de eerste helft op een 7-13 voorsprong, maar in de tweede helft trok DIOK alsnog de overwinning naar zich toe: 22-13. Al met al een prima voorbereiding op de play-offs om het landskampioenschap, die volgende week al starten.

In de openingsfase van de eerste helft had DIOK weliswaar veel balbezit, maar speelde het vooral op eigen helft zonder echt gevaarlijk te worden. Amstelveen daarentegen was razendsnel in de omschakeling en kon zo uit de turnover een paar eerste plaagstootjes uitdelen aan DIOK. Het was dan ook geen verrassing dat Amstelveen als eerste ploeg scoorde. Na twintig minuten werd er eerst gescoord uit een penalty, nog geen vijf minuten later volgde vanuit een overlap op de wing ook hun eerste try met knappe conversie: 0-10. Dat was voor DIOK het signaal om het tempo op te voeren, maar het spel van DIOK bleef slordig. Steeds wanneer een uitbraak dreigde, werden onnodig knock-ons en kick fouten gemaakt. Vijf minuten voor rust was daar dan toch de langverwachte score voor DIOK. Vanuit een snelle aanval kon Diego Duijn in het midfield met zijn lange armen een rommelpass goed verwerken, met een score bij de hoekvlag als resultaat. Leon Koenen schoot de lastige conversie binnen. Amstelveen kreeg daarna nog een penalty, waarna beide teams met 7-13 de rust in gingen.

Na even opgewarmd te hebben in de kleedkamer begon DIOK sterk aan de tweede helft. Binnen no-time scoorde Leon Koenen een penalty, waarmee de achterstand weer drie punten kleiner werd: 10-13. DIOK stoomde door en zag Durk Burgy vlot daarna onder de palen scoren uit een mooie offload van Diego Duijn. Met een rake conversie erbij stond DIOK zo eindelijk op een 17-13 voorsprong. Amstelveen had moeite om het tempo van DIOK bij te houden in de tweede helft, helemaal toen DIOK met een paar sterke invallers weer vers bloed binnen de lijnen bracht. Bovendien zag Amstelveen een van haar spelers met geel voor 10 minuten naar de zijkant gaan, en met een man minder vloeiden hun krachten snel weg. DIOK profiteerde toen het een line-out op 5 meter kreeg; in eerste instantie leek DIOK vlak voor de tryline te stranden, maar Riaan Smal verplaatste het spel slim naar de blinde kant, waarna Alex Barnas in de hoek alsnog kon scoren: 22-13. DIOK probeerde daarna nog wel de voorsprong verder uit te breiden, maar ondanks verwoede pogingen wist DIOK de tryline niet meer te passeren. De 22-13 werd zo ook de eindstand.

DIOK kan zich nu gaan opmaken voor de play-offs om het landskampioenschap, waar volgende week al – nog voor de winterstop – de eerste wedstrijd gepland staat.

Advertentie