Ingezonden door Rob Koelewijn:

Verse kilo knallers voor The Bassets

Voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim loopt de competitie nog niet echt lekker. Vol goede moed begonnen ze in de Ereklasse nadat ze vorig jaar ongeslagen kampioen werden in de eerste klasse en daarmee promoveerde naar de hoogste klasse van rugby Nederland. Ze hebben daarin nog geen vuist kunnen maken. Hoewel het niveau per week beter wordt, is wel gebleken dat de selectie van The Bassets te smal is. Spelers zitten langer in de lappenmand dan was gedacht en toen ook nog eens sterspeler Vincent Grimbergen overstapte naar de regerend landskampioen Hilversum zag het er voor The Bassets niet goed uit. Ingrijpen was noodzakelijk en de selectie moest worden versterkt. The Bassets gingen daarom noodgedwongen binnen en buiten de landgrenzen de boer op. Zo werd in Nederland de club loze Nieuw-Zeelander Cameron Hohepa gevonden. De goede internationale contacten die The Bassets hebben werden ook aangeroerd en ook zij wisten The Bassets te helpen. Zo pakten de Engelsman Aaron Williams en de Walesman Paul Jones deze week het vliegtuig richting Sassenheim, want haast was er geboden. De transfermarkt sluit namelijk al op 18 november a.s., zodat het trainersduo Marco vd Heiden en Perry Noordermeer ze geen seconde in actie hadden gezien en ze deze spelers al direct speelminuten moesten geven tegen de opponent van zaterdag jl. ARC in Amstelveen.

Natuurlijk konden er van de nieuwelingen geen wonderen worden verwacht, maar ze bleken al wel direct een goede aanvulling voor The Bassets te zijn. Het trainersduo zag dat er verdedigend nog wel gesleuteld moest worden, maar goede aanvallen waren vaak gevaarlijk. The Bassets scoorde tegen het taaie ARC zelfs 4 keer en dat betekende dat The Bassets het 1e punt in de competitie pakte (50-24), dit verraste vriend en vijand. Nu de transfermarkt is gesloten weten The Bassets met welke spelers er straks in januari de play-off gestart wordt. Spelers die deze competitie door blessures nauwelijks nog in actie kwamen zijn over twee a drie weken weer inzetbaar en met de nieuwelingen en de huidige selectie kunnen The Bassets in de play-off nog wat moois neer gaan zetten.

Advertentie