Ingezonden door Jerry Timmerman:

Groningen – Sportpark Esserberg. Op zondag 8 november had Rugby Club Groningen de kans om de koppositie van RC Haarlem over te nemen. RC Groningen stond tweede in de tweede klasse noord, terwijl Haarlem eerste stond; beide teams waren tot nog toe ongeslagen. Na een spannende wedstrijd wisten de Heren 1 van Groningen met 20-7 van de bezoekers te winnen. De Groningse heren zijn momenteel de nieuwe koplopers in de competitie en een promotie naar de landelijke eerste klasse lonkt.

Na enkele spannende openingsminuten was het Tim de Vries die de score vanuit een penalty recht voor de palen opende op 3-0 door de bal tussen de balen door te schieten. Vervolgens was het aan Marten Venema om de score uit te bouwen met 5 punten door een try te drukken achter de tryline van de tegenstander, nadat hij zelf de bal over de verdedigende linie van Haarlem had gekickt (8-0). Nadat Tim de Vries ook de conversiekick tussen de palen door schoot, de kick die voor 2 punten altijd genomen mag worden na de try, leek Groningen met een stabiele 10-0 voorsprong de rust in te gaan. Door een snel genomen penalty door de scrum-half van Haarlem en een verdedigende fout van Groningen werd de score, na een benutte conversykick, echter op 10-7 gezet. Rust.

Na de rust kwam Groningen snel uit de startblokken. Door een goede ingooi en een sterk spelende scrum van Groningen werd Kris Best in scoringspositie gebracht en die wist zo de tweede Groningse try te verzilveren. Na nog geen 4 minuten in de tweede helft gespeeld te hebben mocht De Vries alweer aanleggen voor een conversiekick na de try van Best. Vanaf de rand van het veld wist De Vries de bal met zijn feilloze rechter keurig tussen de palen door te mikken. 17-7. Hierna begon Haarlem de druk op te voeren. De verdediging van Groningen maakte echter harde tackle na harde tackle, en de bezoekers wisten geen gaatje in de Groningse defensie te vinden. Na een laatste benutte penalty van De Vries werd de eindstand gezet op 20-7. Een stabiele winst voor de thuisploeg, die op deze manier weer een stapje dichterbij het kampioenschap lijkt te komen.

van onze clubverslaggever Sietse Manning.

Advertentie