Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:
DIOK buigt het hoofd voor koploper

Afgelopen zaterdag kwam koploper en regerend landskampioen Hilversum op bezoek bij DIOK.
DIOK hoopte er een echte wedstrijd van te maken, maar moest al snel het hoofd buigen voor het superieure Hilversum.

Binnen een kwartier had Hilversum al drie try’s gescoord en nog geen vijf minuten later had het vanuit een snel genomen penalty ook de vierde bonuspunt-try in de pocket. DIOK herpakte zich enigszins en hield bijna twintig minuten de verdedigende lijn dicht. Op slag van rust wist Hilversum echter nogmaals te scoren, en zo gingen beide teams met 0-27 de rust in. Het verloop van de tweede helft was bijna identiek aan de eerste. Met drie try’s in een kwartier liep Hilversum uit naar 0-46 waarna DIOK weer een sterke fase van twintig minuten kende zonder tegenscore. Toch volgde in de slotseconden nog een laatste try voor Hilversum; eindstand: 0-56
Hilversum was zaterdag in alle opzichten de bovenliggende partij. Zowel fysiek als tactisch speelden de bezoekers een erg sterke wedstrijd, terwijl DIOK weinig meer kon doen dan de schade zoveel mogelijk zien te beperken. Op de spaarzame momenten dat DIOK zelf aan aanvallen toe kwam, viel op dat het spel van DIOK veel te statisch was. Daar waar de Hilversummers altijd op snelheid een bal ontvingen, versnelden voor het contact en zo steeds voorwaartse meters pakten, probeerden de DIOK-spelers steeds vanuit stilstand de Hilversumse defensie te slechten. DIOK schoot daar geen meter mee op en werd in de aanval vooral zijwaarts en soms zelfs naar achter gedreven.

Genoeg huiswerk dus voor DIOK, dat met nog drie wedstrijden te gaan nu gedeeld zesde staat. Op papier heeft DIOK weliswaar een makkelijker programma dan zijn naaste belagers, maar het team zal er in het restant van de competitie nog hard aan moeten trekken om die felbegeerde plek in de play-offs veilig te stellen. Om te beginnen komend weekend, wanneer de Amstelveense Rugby Club op bezoek komt bij DIOK.

Advertentie