Ingezonden door Eefje van der Harts, foto Els Barnas:Belangrijke winst voor DIOK

DIOK heeft dit weekend belangrijke punten gepakt door de uitwedstrijd tegen Castricum met 18-26 te winnen. DIOK kwam in de eerste helft op 0-7 voor en gaf deze voorsprong daarna niet meer uit handen, al kwam Castricum nog een aantal keer gevaarlijk dichtbij. Zo stond het vijf minuten voor tijd ineens 18-21, en lag het momentum volledig bij Castricum. Toch wist DIOK in de slotminuut weer verder uit te lopen tot 18-26, wat meteen de eindstand was. Als gevolg van deze uitslag stijgt DIOK weer een plek op de ranglijst, waarmee het nu net boven Castricum op plek 5 staat.

De eerste helft ging initieel gelijk op, pas na ruim een half uur kon DIOK via Bas Leupen de score openen. Freek de Romijn voegde er een rake conversie aan toe, en zo stond DIOK op een 0-7 voorsprong. Castricum schoot even later een penalty raak en kwam terug tot 3-7, voordat Tom Altink bij zijn rentree voor DIOK een beauty van een try scoorde. Uit een mooie lijnbeweging naar buiten ging de bal eerste door de handen van alle DIOK backs, 2 offloads later kon Tom Altink onder de palen scoren. Castricum scoorde even later ook een try, maar wing Karel Goense vergrootte de voorsprong voor DIOK weer tot 8-21. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen, maar na een discutabele gele kaart voor Diego Duijn verschoof het momentum toch richting Castricum. In korte tijd wisten zij tot twee keer toe te scoren vanuit de driving maul bij hun line-out, waarmee zij hun achterstand wisten terug te brengen tot 18-21. Met nog een paar minuten te spelen leek de wedstrijd DIOK toch nog te ontglippen, maar de DIOK voorwaartsen richtten zich nog eenmaal op voor een fantastische drive over ruim 20 meter richting tryline. Nieuwkomer Morgan Ellis was de gelukkige die de bal over de tryline mocht drukken en zo bracht hij de eindstand op 18-26.

Deze belangrijke try leverde DIOK in zekere zin ‘dubbele punten’ op. DIOK verdiende voor deze vierde try immers een extra bonuspunt voor de ranglijst, terwijl Castricum juist een bonuspunt misliep omdat de winstmarge ineens groter dan 7 punten was. DIOK stijgt door deze overwinning een plek op de ranglijst naar plek 5, wat DIOK met nog 4 speelrondes te gaan weer een stuk dichter bij de play-offs brengt. Volgende week geniet DIOK van een weekendje rust, waarin het zich kan opladen voor een van de zwaarste wedstrijden van het seizoen. Een week later ontvangt het thuis namelijk regerend landskampioen Hilversum dat ook dit seizoen weer ongenaakbaar bovenaan staat.

Advertentie