Ingezonden door Eefje van der Harts, foto Els Barnas:
DIOK blijft in winning mood
RC DIOK – RC The Hookers (23-5)

DIOK heeft dit weekend goede zaken gedaan door een 23-5 overwinning te boeken op RC The Hookers. In de eerste helft kwam DIOK op een 11-0 voorsprong, waarna het de klus in de tweede helft professioneel af maakte. DIOK liep na rust verder uit tot 23-0 waarna de wedstrijd gelopen was. De Hookers deden met een try nog wel iets terug, maar dat was meer voor de statistieken; de 23-5 werd ook de eindstand. Dankzij deze overwinning ruilen DIOK en de Hookers van plek op de ranglijst. DIOK klimt een plek en nestelt zich zo weer in de top 6, waarmee de play-offs om het landskampioenschap voor DIOK weer binnen bereik zijn.

Ook al was DIOK in de eerste helft de bovenliggende partij, het had wat moeite om tot scoren te komen. Behalve een try van flanker Graham Sullivan – die in de vorige wedstrijd ook wist te scoren – kon DIOK dan ook niet voorbij de tryline komen. Toch wist DIOK wel degelijk meer punten bij elkaar te sprokkelen, dankzij een aantal rake kicks van Freek de Romijn. In de tweede helft liet DIOK zien dat het name in de voorwaartsen sterker was dan de Hookers. Tot tweemaal wisten de DIOK-voorwaartsen vanuit een line-out drive te scoren. Props Richard Manley en Arthur Ross tekenden ieder voor een vijfpunter, terwijl Freek de Romijn met een rake conversie ook nog twee punten mocht bijschrijven. Pas daarna konden de Hookers de hatelijke nul van het bord wegpoetsen, maar meer dan een ere-try was hen niet gegund en dus werd de 23-5 ook de eindstand.

DIOK hoopt haar winning mood nog zeker een week vast te houden, als het volgend weekend uit speelt in Castricum. Dat team staat nu nog een plek boven DIOK op de ranglijst, net zoals de Hookers dat tot weekend ook stonden. DIOK hoopt natuurlijk op dezelfde uitkomst als dit weekend: een overwinning en een plek winst op de ranglijst. Maar Castricum – dat al jaren een degelijke subtopper in de Ereklasse is – is wel even een tegenstander van een ander kaliber. DIOK kan dus vol aan de bak.

Advertentie