Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets met jong Oranje naar EK rugby

Rugby spelers Brent Krab en Erik Wijten gaan met jong Oranje naar het EK rugby. Dit belangrijke rugby toernooi vindt plaats van 23 oktober tot 1 november in Lissabon Portugal. Krab en Wijten, die spelen bij The Bassets in Sassenheim, zijn samen geselecteerd omdat hun spelontwikkeling bij de bondscoach Matt Roper niet was ontgaan. In het Ereklasse geweld, waar The Bassets in spelen rugbyen zij moeiteloos mee en houden ze zich prima staande. Dit niveau wordt beide spelers niet op een presenteerblaadje aangereikt, maar door iedere dag keihard te trainen en een grote dosis ijzeren discipline halen ze het maximale van hun kunne. Krab en Wijten, die samen een appartement in Amsterdam bewonen op 10 minuten lopen van het nationaal rugby centrum, trainen daar dagelijks en daarbuiten ook voor hun club The Bassets trainen ze menig uurtje. Voor deze jonge talenten gaat het zijn vruchten afwerpen. Krab en Wijten kwamen al vroeg in hun jeugd met rugby in aanraking. Wijten in Ierland en Krab in Dubai, daar leerde zij de basis van het rugbyspel. Hier in Nederland groeide ze uit tot aanstormend talent voor The Bassets en het Nederlands rugby. In het voorportaal van het “grote” Oranje zijn beide spelers vaste waarde en eisen zij een basis plaats op in het team. Daarmee is hun honger naar succes niet gestild. Hun vizier is gericht op het Nederlands team en die kans is reëel gezien hun ontwikkeling. Als ze daarin hun plaats hebben veroverd leggen ze de lat nog hoger. Hun droom is te schitteren op het Wereld kampioenschap in 2019 in Japan, maar voor het zover is gaan ze in Portugal met jong Oranje op jacht naar de prijzen.

Advertentie