Beste rugbyvrienden,

Over ruim een week is het zover, het begin van de actiemaand Movember. Vele tienduizenden mannen over de hele wereld laten hun snor staan en zamelen geld in voor de bestrijding van ‘mannenkanker’.

Vooral onder sporters krijgt de actie veel bijval en omdat de Movember-Movement in Australië is begonnen en zich vooral via de ‘Angelsaksische’ wereld heeft verspreid doen er ook veel rugbyers aan mee. En dus zagen we de afgelopen jaren steeds vaker snorren tijdens de ‘autumn test matches’ en ook op de Nederlandse rugbyvelden. Wat ons echter opviel is dat in rugby Nederland de Movember-acties vrij versnipperd zijn. Er is geen landelijk netwerk zoals o.a. in Engeland en Canada en ook in de landelijke pers komt rugby minnend Nederland niet genoeg aan het woord tijdens Movember.

Met zoveel aandacht voor onze mooie sport op televisie, in de kranten en de social media deze maanden moeten we hier nog meer munt uit kunnen slaan en aansluitend aan het WK, dat op zaterdag 31 oktober afloopt, zo breed mogelijk aandacht vragen voor Movember beginnende de dag erop.

Wij stellen voor om in ieder geval als één Netwerk samen te werken en hopen dus dat alle ‘teams’ en individuele, rugbyende Mo Bro’s zich bij dit Rugby Netwerk Nederland aansluiten. Verder willen we graag een benefietwedstrijd organiseren en een groot eindfeest houden. Daarvoor is alle hulp welkom, maar ook alle ideeën waardoor we meer geld kunnen inzamelen voor het onderzoek naar de genezing van prostaat- en teelbalkanker en bovendien bewustwording kweken bij mannen want daar begint het mee. Dat we ondertussen onze prachtige sport ook nog eens positief voor het voetlicht brengen is alleen maar meegenomen.

Wij hopen snel iets van jullie (club) te mogen horen, of degene die namens jullie vereniging de drijvende kracht achter de Movember acties is. Dat het Rugby Netwerk Nederland maar het grootste en meest succesvolle Netwerk van Movember Nederland mag worden.

Namens Rugby Netwerk Nederland,

Tim Mudde (RC The Bassets),
Bas den Uijl (AAC, Rugbynieuws),
JP (Tim) Schumacher (DIOK, Pigs, Nederland XV), &
Nick den Uijl (ERC ’69, Rugbynieuws).

Advertentie