Ingezonden door Eefje van der Harst:
Rugbykamp DIOK moet jonge talenten klaarstomen voor de top

Terwijl het WK Rugby in Engeland met de finale op 31 oktober zijn ontknoping nadert, organiseert Rugby Club DIOK Leiden een rugbykamp voor jonge rugbytalenten. Tijdens de herfstvakantie (zo 18 – wo 21 okt) kunnen jonge rugbyspelers die naar de top willen onder begeleiding van (inter-)nationale topcoaches hun rugbytalent en tactisch spelinzicht verder ontwikkelen.

Rugby Club DIOK Leiden organiseert dit rugbykamp in samenwerking met “Le Plaisir du Mouvement“ (LPM) een Franse rugby-organisatie geïnitieerd door Fransman Pierre Villepreux. Villepreux, zelf oud-international voor Frankrijk en oud-bondscoach, staat ook wel bekend als de Johan Cruyff van het rugby. Met zijn vooruitstrevende ideeën over het rugby ontketende hij in de jaren zeventig en tachtig een ware rugbyrevolutie. Mede dankzij zijn invloed staat het Franse rugby sinds die tijd bekend om hun aanvallende spel en flair.

De rugbykampen onder leiding van Villepreux bestaan al sinds 1997 en in Frankrijk hebben al veel oud-deelnemers van het kamp het tot international geschopt. Bekendste voorbeeld van succesvolle oud-deelnemers is scrum-half Morgan Parra die op dit moment met Frankrijk actief is op het WK Rugby.
Rugby Club DIOK haalt dit rugbykamp nu voor de allereerste keer naar Nederland, een mooie kans voor zowel spelers als trainers van DIOK en andere clubs in de regio (HRC, BSN, Delft, Gouda) en daarbuiten (Den Bosch, Castricum) om volop te profiteren van de rugbykennis van de Fransen. Want waar het rugby in Nederland nog wordt gespeeld door amateurs met een professionele instelling, is het rugby in Frankrijk al jaren een professionele sport waar miljoenen in omgaat.

De deelnemers aan het kamp (jongens en meisjes van 9-16 jr) barsten van de ambitie om zich als speler verder te ontwikkelen en te leren van de kennis van de internationale topcoaches die hen tijdens het kamp zullen begeleiden. De deelnemers offeren hun herfstvakantie op om elke dag twee sessies van 2 uur intensief te trainen. Tijdens de afsluitende training op woensdagmiddag volgt bovendien nog een oefenwedstrijd waarin de spelertjes in de praktijk kunnen laten zien wat zij geleerd hebben. Velen van hen hopen natuurlijk ook dat hun opgedane nieuwe vaardigheden hen verder naar de top brengt. Misschien levert deelname aan het allereerste LPM rugbykamp 2015 uiteindelijk wel een plek op in het eerste van DIOK, het Nederlands team of wellicht zelfs een profcarrière? De tijd zal het leren.

Wilt u meer informatie naar aanleiding van dit bericht? Dan kunt u contact opnemen met David Corbel, jeugdvoorzitter DIOK en mede-organisator van het rugbykamp.
jeugd.diok

Advertentie