Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

RC Waterland – RC DIOK Leiden (5-53)
Nieuwe spelers inspireren DIOK

DIOK heeft dit weekend met overtuigende cijfers gewonnen van RC Waterland. In Purmerend werd het voor DIOK een onverwacht eenvoudige middag. Geïnspireerd door de inbreng van enkele nieuwe spelers scoorde DIOK er lustig op los. Waterland bood verrassend weinig tegenstand, waarna DIOK met een overtuigende 5-53 overwinning terug kon naar Leiden.

Op het kunstgras van Waterland begon DIOK voorzichtig aan de wedstrijd. In de 8e minuut kwam het vanuit een raak geschoten penalty op 0-3 voor. Lang genieten van deze voorsprong kon DIOK niet, want vanuit een interceptie was het Waterland dat kon profiteren: 5-3. Dat was meteen zo’n beetje het laatste wapenfeit van de wedstrijd voor Waterland. In het restant van de wedstrijd liep DIOK dankzij 8 try’s van o.a. Bas Leupen (2x) en nieuwkomer Graham Sullivan en vijf rake conversies eenvoudig over Waterland heen. Bij DIOK maakte Leon Koenen zijn rentree na een blessure, maar vooral nieuwkomers Graham Sullivan en Reese Smith stalen tegen Waterland de show. Mede dankzij hun inbreng kon DIOK deze uitwedstrijd met overtuigende cijfers winnen en dat terwijl deze wedstrijd vooraf moeilijker werd ingeschat.
Volgende week geniet DIOK van een weekendje rust, de week er op ontvangt DIOK de heren van de Hookers, een team dat nu nog een plek boven DIOK op de ranglijst staat. Met winst op de Hookers zou DIOK zich weer in de top 6 kunnen nestelen, wat aan het eind van de rit recht geeft op een plek in de play-offs.

Foto: Nieuwe aanwinst Graham Sullivan scoorde zijn eerste try voor DIOK.

Advertentie