Ingezonden door Naomi Hut:

11e Internationaal Jeugdbeachrugby Toernooi 2015

Afgelopen weekend vond alweer de elfde editie van het Internationaal Jeugdbeachrugby Toernooi plaats op ’t Globetrotter strand hier in Hoek van Holland. Rugbyclub The Hookers had zich opgemaakt voor tientallen deelnemende teams uit alle delen van het land en twee teams uit Duitsland. Nog niet eerder hadden zoveel clubs zich aangemeld. Hiermee is ’t evenement inmiddels uitgegroeid tot het grootste jeugdbeachrugby toernooi van Europa. En zoals de traditie het wil, werd het rugbyveld van The Hookers voor één weekend omgetoverd tot een camping waar 700 deelnemende gasten hun tent konden opzetten. Vrijdagavond mocht al ingecheckt worden en haringen de Hoekse grond in worden geslagen waarbij regen en wind helaas niet ontbraken. Maar na een onstuimige nacht wat ’t weer betreft, brak er ’s ochtends toch nog een zonnetje door en begaven de teams zich vrolijk gestemd richting strand.

Nabij de strandwacht en strandpaviljoen de Globetrotter waren in totaal 14 velden uitgezet op een groot stuk strand. Er speelden zo’n 90 teams waarin de wat jongere rugbyers als de Turven en Benjamins vertegenwoordigd waren, als ook de wat ouderen als de Mini’s, Cubs, Junioren en Colts. Al deze rugbyfanaten en hun supporters zorgden met hun sportiviteit, plezier en enthousiasme voor een uitstekende sfeer op ’t Hoekse strand. Ondanks een frisse wind koesterde men zich her en der in de zon om vervolgens te genieten van een goede pot rugby. De oranjegroene teams, gewend aan het mulle zand, zetten over het algemeen een sterk staaltje rugby neer. Dit resulteerde erin dat aan het einde van de middag de Turven en Benjamins respectievelijk een tweede en derde plaats wisten te bemachtigen. Voor hen zat het beachtoernooi erop. De zaterdag werd feestelijk afgesloten op de club waar zo’n 800 man konden genieten van een fantastische bbq met uitzicht op een ondergaande zon op het met tenten bezaaide rugbyveld.

Op zondag speelden de overgebleven teams verder. En hoewel het zonnetje zich niet liet zien deze dag, donkere luchten en regen voerden de boventoon, heerste er teamspirit alom. Vol overgave stortten honderden jeugdige rugbyers zich in hun spel en werden de ovale ballen keer op keer door duizenden handen gepasst. Ook nu lieten The Hookers zien dat zij niet vies zijn van een beetje (nat) zand en wel tegen een stootje kunnen. Vooral onze Colts vielen op met hun sterke spel waarmee zij dan ook alle wedstrijden wonnen. Ze gingen er vandoor met een verdiende eerste plaats, evenals onze Junioren. De Hookse Mini’s pakten de tweede prijs en onze Cubs een derde plaats. Moe, volledig nat geregend maar met een zeer voldaan gevoel verlieten de spelers rond half vier het strand. En wat een hele prestatie genoemd mag worden is dat The Hookers, van Turven tot en met Colts, in de prijzen zijn gevallen.

Wekenlang troffen de beachcommissieleden van The Hookers hun voorbereidingen om er een geslaagd en fantastisch evenement van te maken. Dat dit gelukt is mag duidelijk zijn. Dankzij hun strakke organisatie verliepen het toernooi en de feestelijke activiteiten op de club zonder slag of stoot en bleven calamiteiten uit. Maar natuurlijk zou dergelijk toernooi niet hebben kunnen plaatsvinden zonder medewerking en volledige inzet van tientallen vrijwilligers. Zo waren er ontbijt- en lunchverzorgers, werden in weer en wind velden uitgelegd, bardiensten gedraaid en niet te vergeten, waren er scheidsrechters die uren achter elkaar wedstrijden hebben staan fluiten. Ook gaat dank van de beachcommissie uit naar hoofdsponsor Van Oord en overige sponsors van het toernooi. Tenslotte moeten al die ruim duizend rugby spelende jongens en meisjes die het afgelopen weekend op ’t Hoekse strand hun uiterste best hebben gedaan, genoemd worden. Niet alleen The Hookers maar ook alle andere deelnemende clubs hebben namelijk laten zien hoe mooi beachrugby kan zijn en welk een geweldige teamsport het is en blijft. Tot volgend jaar!

Uitslagen

Turven
1. Castricumse RC
2. RC The Hookers
3. HRC

Benjamins
1. RC Delft
2. RC Waterland
3. RC The Hookers

Mini’s
1. Castricumse RC 2
2. The Hookers Oranje
3. RC Eindhoven

Cubs
1. HRC 1
2. HRC 2
3. The Hookers 2

Junioren
1. RC The Hookers
2. The Dukes 1
3. RC Waterland

Colts
1. RC The Hookers
2. RC Waterland
3. The Dukes

Advertentie