Ingezonden door Rob Koelewijn:

Aanvoerder Nederlands team naar The Bassets

Vincent Grimbergen, aanvoerder van het Nederlands rugby team, stapt het nieuwe seizoen over naar The Bassets in Sassenheim. Grimbergen (27), de twee meter lange krachtpatser, is voor The Bassets een versterking die voor het nieuwe seizoen nodig is. Het kampioenschap die The Bassets behaalde betekent promotie naar de Ereklasse en om daar een rol van betekenis te hebben zijn The Bassets de boer opgegaan om hun selectie te versterken. Boven op hun verlanglijstje prijkte de naam Grimbergen. Na de eerste oriënterende gesprekken werd al snel duidelijk dat Grimbergen deze stap wel zag zitten. De goede structuur en toekomstvisie die The Bassets in een dichtgespijkerd meerjarenplan hebben liep synchroon met de sportieve loopbaan van Grimbergen, maar wat ook zeker meespeelde in zijn besluit deze stap te nemen was dat ook voor hem geldt dat oude liefde niet roest.

Grimbergen is zijn rugby carrière begonnen bij The Bassets, daar leerde hij de begin stappen van het rugby. Zijn trainer van toen, Tinus van Harskamp, zag al snel dat hij een hele grote kon worden in rugby Nederland en dat had hij goed gezien. Na deze periode bij The Bassets stapte hij over naar Diok in Leiden, waar hij een basis speler van het eerste team van Diok werd. Na een verloop van tijd werd hij ook verkozen tot aanvoerder en meest waardevolle speler van Diok, maar Grimberen wilde meer en vertrok naar het rugby mekka, Nieuw-Zeeland en Australie. Daar speelde hij twee seizoenen voor Saracens Rugby Club, Canterbury, New Zealand en Warringah Sidney Australië. Zijn goede rugbyspel viel daar ook op, zodat de landelijke pers zelfs aan zijn talent aandacht schonk. Met zijn terugkeer naar Nederland met karrenvracht aan ervaring was hij niet meer weg te denken in het 1e team van Diok en het Nederlands team waarin hij unaniem verkozen werd tot aanvoerder van Oranje, maar nu is hij klaar voor een volgende sportieve stap in zijn carrière en dat is met The Bassets potten breken in de landelijke Ereklasse rugby.

Advertentie