Ingezonden door Bert Zetzema:Jeugdrugby dag bij Rugby Club Eemland

Amersfoort – Op 30 mei vindt het Leo van Herwijnen-toernooi plaats op de velden van Rugby Club Eemland. Jongens en meisjes tussen de vijf en dertien jaar uit het hele land, zullen deze dag in verschillende poules strijden om de prijzen, maar vooral om het rugbyspel nog beter te leren.

De voorzitter van Rugby Club Eemland, Bert Zetzema, verwacht circa 650 kinderen. “Ik ben ontzettend blij dat wij dit toernooi mogen organiseren,” zegt hij. “Leo van Herwijnen heeft veel betekend voor rugby. En nog steeds! Hij was tien jaar lang voorzitter van RC Eemland. In die periode heeft hij de club verder geholpen naar de toekomst. Zo heeft hij met zijn toenmalige bestuur onder meer het clubhuis aangekocht. Daarnaast is hij stichter van de Leo van Herwijnen Foundation, die meer bekendheid wil vragen voor rugby én het eerste Nederlandse rugbymuseum in het leven heeft geroepen.”

Dankzij het geven van rugbyclinics op scholen, heeft de Amersfoortse Rugby Club een grote jeugdafdeling met circa 200 kinderen. Die groei heeft ongetwijfeld ook te maken met de sfeer en uitstraling van rugby: positief en fair. Hierdoor is er steeds meer aandacht voor deze sport. Dat rugby in 2016 voor het eerst in 92 jaar weer op de Olympische Spelen wordt gespeeld, is hier een bewijs van. Net als het Wereldkampioenschap Rugby in Engeland, eind september.

Als u geïnteresseerd bent om de Nederlands jongste rugby jeugd in actie te zien, bent u van harte op 30 mei bij Rugby Club Eemland, Barchman Wuytierslaan 95, 3819 AB Amersfoort. Het toernooi begint om 10.00 uur. Rond 16.00 is de prijsuitreiking.

Advertentie