Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK vervolgt zegereeks tegen Ascrum (41-14)

DIOK staat ook na dit weekend stevig bovenaan in de Nationale Plate poule rugby dankzij een nieuwe overwinning op de Amsterdamse studenten van Ascrum. Try’s van Titus Klumper (2x), Joris Bonarius, Peter Verkerk, Vincent van Nistelrooij en Rubben Niggebrugge (2x) plus drie rake conversies van Leon Koenen waren voldoende voor deze ruime overwinning.

Al na vijf minuten kon wing Titus Klumper de eerste try voor DIOK scoren, en ook de conversie ging raak. Maar wie dacht dat DIOK op weg was naar een monsterscore, kwam bedrogen uit. Ruim een half uur lang kwam DIOK niet door de Amsterdamse verdediging heen. De enkele keer dat dit wel leek te gebeuren werd DIOK door referee Dirk Heuff weer terug gefloten omdat het hem niet aanstond wat DIOK zoal in en om de ruck liet zien. Terwijl de frustratie bij DIOK toe nam, kreeg Ascrum juist meer vertrouwen in het eigen verdedigende vermogen. Na 37 minuten kon DIOK aan de buitenkant dan toch eindelijk weer scoren; wing Joris Bonarius liep de 12-0 binnen. Met nog enkele minuten op de klok sloeg DIOK direct vanuit de kick-off weer toe en winger Titus Klumper kon zijn tweede try bijschrijven: 17-0. Vlak voor rust deed Ascrum nog iets terug vanuit een penalty, en zo gingen de teams met 17-3 de rust in.

In de tweede helft begon het spel bij DIOK beter te lopen. Leon Koenen brak door, maar werd vlak voor de tryline getackeld. Peter Verkerk liep echter goed in support en kon vanuit de offload onder de palen scoren. De aandacht verslapte daarna bij DIOK, en zo was het ineens Ascrum dat kon scoren: 24-10. DIOK was weer wakker en nog geen minuut later kon DIOK haar voorsprong weer verder uitbreiden. Een sterke DIOK-maul stoomde op van de 22m tot de tryline, waarna Ruben Niggebrugge het mocht afmaken. 29-10. Na een opstootje en 2x geel gingen beide teams even verder met 14 man, maar in die periode van 10 minuten gebeurde er weinig. Pas toen beide teams weer op volle sterkte waren, liet DIOK zijn kwaliteiten weer zien. In de 70e minuut was het wederom Ruben Niggebrugge die kon scoren: 34-10. En alsof dat nog niet genoeg was, pakte ook invaller Vincent van Nistelrooij zijn allereerste try ooit voor DIOK1 mee. De conversie ging raak en zo kwam DIOK op 41-10. Ascrum deed in de slotfase nog wat terug en zo eindigde de wedstrijd in 41-17. Missie volbracht, al kostte soms wat meer energie dan nodig.

Volgende week speelt DIOK wederom thuis, dan wacht de kraker tegen nummer 2 Waterland. Inzet: plek 1 op de ranglijst.

Advertentie