Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets bovenste beste

De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim struikelde bijna over de laatste horde die zij als ongeslagen kampioen zondag jl. moesten nemen. Voor hun laatste competitie optreden dit seizoen moesten zij naar Den Bosch om het daar op te nemen tegen het sterke Dukes. Door de triomftocht die al ruim een jaar duurt voelen ze zich onoverwinnelijk en stapte veel te nonchalant het strijdtoneel op en voordat zij het in de gaten hadden stonden The Bassets al met 18-0 achter. Drie try’s en 1 penalty scoorde de gastheren kinderlijk eenvoudig en toen schrokken The Bassets wakker en begonnen ze zich ook klaar te maken voor de wedstrijd. De Bosche bollen waren gezakt en de jetlag van de busreis naar Den Bosch was verdwenen, waardoor hun spel weer op rugby ging lijken. Goede aanvallen en sterk spel bracht de verwachtte punten op het bord. De 18-0 achterstand veranderde op slag van rust naar 18-19.

De 2e helft maakte beide ploegen er een echte wedstrijd van. Op het veld was er van alles te beleven waarbij de goed leidende scheidsrechter alles prima binnen de perken hield van het toelaatbare. The Dukes en The Bassets kwamen tot score, maar het Koningskoppel van The Bassets, Roger Scheffer en Benjamin Blom, konden als spelverdelers hun mannen beter aansturen dan hun opponenten. Hoewel het tot het eind toe spannend bleef trokken The Dukes aan het kortste eind. The Bassets stapte met een eindstand van 30-36 als winnaar van het veld. Wat verliezen is, weten The Bassets niet meer, 9 februari 2014 verloren zij voor het laatst een duel en dat verlies willen ze op die datum laten staan, want nu de competitie zonder kleerscheuren verlopen is willen ze nog 1 huzaren stukje leveren. Op 11 april as. spelen ze in Amsterdam, in het Nationale rugby stadion, de bekerfinale. De dubbel is binnen handbereik, maar die dag zullen ze messcherp en top fit het veld in moeten stappen om HRC uit Den Haag te verslaan, K.O. 15.00 uur.

Advertentie