Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK blijft aan kop na nieuwe overwinning (19-32)

De competitie heeft in de maand februari stil gelegen in verband met interlandrugby, maar DIOK is het rugbyen nog niet verleerd. In Hoek van Holland haalde DIOK met 19-32 alweer haar vierde overwinning uit evenveel wedstrijden. Grote man bij DIOK was center Thom de Ruijter die met twee try’s een flink aandeel had in de score.

DIOK bracht noodgedwongen een flink verjongd team op de been met veel jongens die normaal hun kunsten in DIOK2 vertonen, maar het spel van DIOK leed daar geenszins onder. Sterker nog: jongens als Mark van As, Robin en Moenen en Semih Berrak speelden alsof zij het niveau niet anders gewend zijn. DIOK speelde wijd en aanvallend rugby dat resulteerde al binnen 20 minuten in een 0-13 voorsprong dankzij onder andere een try van Thom de Ruijter en een penalty van Leon Koenen. De Hookers deden vlak voor het half uur wat terug, maar enkele minuten later vergrootte DIOK haar voorsprong weer tot 13 punten dankzij een try van wing Titus Klumper en conversie van Leon Koenen. De 7-20 was tevens de ruststand.

Direct na rust zat DIOK duidelijk even te slapen toen de Hookers terug konden komen tot 14-20, maar daarna pakte DIOK het initiatief weer terug. Thom de Ruijter kon zijn tweede try van de dag scoren, waarmee hij DIOK op 14-25 bracht. Met nog een kwartier te spelen verslapte de concentratie bij DIOK weer even en scoorden de Hookers de 19-25. Van een spannende slotfase kon echter geen sprake zijn, want Bas Leupen, en Leon Koenen zorgden met een try en conversie alsnog voor een ruime 19-32 eindstand.

Dankzij de overwinning op de Hookers blijft DIOK fier aan kop in de nationale Plate Poule, waar alleen van RC Waterland nog tegenstand lijkt te verwachten. Toch is DIOK er nog niet, want de wedstrijd tegen de Hookers heeft dan wel laten zien dat het aanvallen wel goed zit bij DIOK, verdedigend heeft het team nog voldoende huiswerk te doen. Al is het maar omdat het thuispubliek volgend weekend een klinkend resultaat verwacht tegen Amstelveen.

Advertentie