Ingezonden door Tim Mudde:

26 HELDEN KRIJGEN BULLDOGS NIET IN HUN HOK

Belangrijk bericht van Opsporing Verzocht !!! Virgil ‘Satudarah’ Berghout is terecht. Hij bleek naar zijn huis in Oegstgeest te zijn gelopen. Of ‘Roy Donders’ hier de oorzaak van is zullen we wel nooit te weten komen. Einde bericht.

Afijn, het was dus weer zo’n dag. Een dag van heroïsche gevechten, van ziek, zwak- en misselijkmeldingen. Van nieuwe ‘helden’ en van oude glorie, van kameraadschap en dronkenschap, maar vooral een geweldige rugbydag.
Het begon al vroeg, tenminste voor ondergetekende, toen de wekker om uur ging en de drank moest worden ingeladen, met angst en beven de whats app gecontroleerd en opgelucht adem halen toen alleen Matthijs ‘Kotskind’ Lip (wie is dat ook alweer?) en Rick ‘Bokke-Bier’ verstek moesten laten gaan. Snel de 100 km naar de Kennel aan de Vijfmeiweg overbrugt en ondertussen ‘Satudarah’ in het labyrint van Oegstgeest opgehaald. En terwijl de festiviteiten van later die middag werden voorbereid door de keukenploeg en het bestuur druppelden de één na de andere DRIEm-Team held binnen al dan niet met kleine oogjes, vette grijns op zijn bakkes of gewoon bij om nog een keertje de wei in te mogen. Gerco ‘Papa-Beer’ van Duin bleek weer eens onmisbaar op het werk en met Robert ‘Thaise Stier’ Jansen, Roland ‘Bolie’ van Duijn, Sander ‘Catweazle’ Kniest, Eric ‘Tacklemachine’ Roor en Rick ‘Rupsje Nooit genoeg’ als kritische toeschouwers langs de kant heb je geen trainer nodig, toch?

Terwijl chauffeur Gertjan, nog onwetend wat hem te wachten stond, de bus opende voor spelers, supporters, tassen en drank kwam Bas ‘Oudsie’ Oudshoorn nog vrolijk aangewandeld en was nog net op tijd voor de groepsfoto voor de bus en daarna was het rapido op naar de Flevopolder. De iets oudere jeugd vermaakte zich met het edele kaartspel terwijl de wat jongeren Tinderinfo uitwisselde en zo waren we al snel, en niks te vroeg, in Almere waar in de schaduw van de Almere City FC of zoiets onze gastheren van de Bulldogs een prachtig nieuw complex hebben gekregen. Helaas hebben ze één ding niet meegenomen van hun oude locatie; de bomenrand, zodat er een ijzige poolwind over het veld woei toen de mannen aan hun korte warming-up begonnen terwijl Manager Tim ’Generaal Doedelzak’ Mudde probeerde de ref te bewegen een beetje met ons strakke tijdschema mee te werken.

Om stipt half 12 werd er afgetrapt en ploeterden we tegen de wind in tegen een team waar een paar eerste team spelers in speelden nadat hun 1e uit de competitie werd gehaald in januari. Wij mochten dan weer alle 26, ja echt ZES-EN-TWINTIG, meegereisde spelers opstellen en dan mag je best wel wat meer tegenstand krijgen toch? Bulldogs scoorde in de 3e minuut en het was daarna grotendeels verdedigen wat onze cluster moest doen. Danny ‘Ettertje’ Scheffer, Remco ‘Harry Legs’ Krijger en ‘Satudarah’ kleunden er stevig in en gastspeler Wesley van der Aart’varken’ liet zien uit het goede hout te zijn gesneden. Maar het waren Percy ‘Spartan’ de Waard en ‘Oudsie’ die weliswaar try’s wisten te voorkomen maar dat beiden met een blessure moesten bekopen. Bas hield er dan wel weer een nieuwe bijnaam aan over Bas ‘Ribbenkast’( bedankt Snor), maar Mark ‘Ik ben geen Hipster’ van Breda en de net gearriveerde Kevin ‘Het Orakel’ de Heij moesten al snel hun opwachting maken bij een 17-0 achterstand. Volgens de kenners langs de lijn zag Patrick ‘Caveman’ van Dorp er niet geheel fris uit maar zijn iets te laat genuttigde broodje frikandel wist hij toch binnen te houden. Kregen we dan helemaal geen kansen? Nee, nou ja een paar kleine breaks van Cor ‘Kukident’ Kuipers, captain Dirk ‘De Sloper’ Schepers en ‘Het Orakel’ maar gebrek aan support en goed opgestelde tegenstanders braken ons op. Bulldogs liepen uit naar 26-0 voordat ‘Kukident’ echt niet meer kon na een paar beste tackles en een gerepareerde neus. Voor hem kwam Yohann ‘Yogi-Beertje’ Susriyanda in het veld op de scrum-half positie.
We hielden het nu aardig dicht achterin en de driekwarters tackelden lekker mee, ‘Hipster’, Erik ‘De Sliert’ Wijnveldt en Roy ‘Jort Kelnerschort’ Kelder. De line-outs met een zwaar geïmproviseerde pack werden regelmatig gepakt door onze tweede gastspeler Jeffrey ‘The Situation’ Pont en ‘Koffie’Dick Langejans en ook de scrum stond nu wat beter. Germaine ‘Gijs’ Gysbertha, Ondanks goedbedoelde adviezen van een aantal kampioenen van ’89 konden we aanvallend weinig uitrichten waardoor het bij rust 26-0 stond.

Met nog 8 reserves te gaan en halve blessures werd een aantal spelers gespaard en sommigen wilden zich al voorbereiden op de rest van de dag. Kees ‘Pitbull’ van Vliet, Bart ‘Het Beest’ Herfst, Tim ‘Stille Kracht’ Horsthuis, Robin ‘Gentle Giant’ van der Kooi en Robert ‘Luie Aart’ van Delft kwamen voor ‘Harry’, ‘Caveman’, ‘KoffieDick’, ‘Gijs’ en ‘Jort’. Na nog wat gepuzzel en overleg tussen captain en manager werden wat wisselingen gemaakt waardoor we wat meer loopvermogen zouden krijgen en maakten we ons op voor iets meer windvoordeel.

Bulldogs hadden al weer snel de smaak te pakken en denderden na 4 minuten toch weer door onze ietwat poreuze verdedigingslinie, maar daarna brak een periode van straks verdedigen en kleine kansjes aan. We verloren ondertussen wel Fabian ‘Little Tankie’ Rodewijk die een paar goede runs als flanker moest bekopen met een paar scherpe noppen op zijn knie en ‘Ettertje’ die na een prima wedstrijd waarin hij liet zien rijp te zijn voor Bassets 2 volgend seizoen zijn rust pakte. ‘Randy’ Andy Pickering en Jeroen ‘Big Hands’ Verhaar waren hun vervangers. Bulldogs gingen nu meer over de voorwaartsen spelen en vooral hun nummer 1 legde aardig wat gewicht in de schaal. Des te opmerkelijker was het om hem door de lucht te zien vliegen toen hij nota bene door ‘Het Orakel’ met zijn 60- kilo getackeld werd. ‘Het Beest’ was op dreef met een paar prima ‘carries’ maar Bulldogs had ondertussen nog een paar werkloze 1e team spelers ingebracht en die wisten wel raad met de nieuweling van The Hawks. Het mini-offensief van de blauw-roden leverde hen nog 3 try’s op en toen waren we het echt zat! Generaal Doedelzak besloot toch de man met meer bijnamen dan ingenieursdiploma’s in te zetten en terwijl het geheime wapen zich van zijn warm loop kleding ontdeed ging er een rilling van angst door de gelederen van de Bulldogs bij het aanzicht van Gerard ‘Professor Pannenkoek’ van der Lans die zich opmaakte om de ‘Gentle Giant’ te vervangen. De weinige minuten die ons restte om de hatelijke ‘0’ van het scorebord te krijgen gingen we er keihard tegenaan, misschien iets té hard want met nog 1 minuut te spelen kreeg ‘Pitbull’ een gele kaart wegens, ja wegens wat eigenlijk. Nou ja het wedstrijdformulier vermeldde hem niet dus laten we het maar houden op ‘aanmoedigen van de referee’. Ondanks een trademark ‘Airbag-block’ van ‘Pannenkoek’, snel genomen penalty van ‘Het Orakel’ en aanmoedigingen van het talrijke vrouwelijk, kinder- en mannelijk publiek aan Sassenheim mocht het weer niet lukken en floot de ref bij een 54-0 stand af.

En terwijl het ‘Hoempa Hoempa’ werd ingezet rolde de ‘Kaisermobiel’ het veld op.

Ja, trouwe volgers van het DRIEm-Team, er is weer een illustere naam toegevoegd aan de Rode Broeken Brigade. Kees ‘Pitbull’ van Vliet is de zesde Bassets speler die op zijn 50e een competitiewedstrijd speelde en dus werd hij luidkeels toegezongen terwijl hij de rollator voortduwde terwijl hij een ruim gevuld infuus met Guinness leegzoog. ‘Generaal Doedelzak’ legde nog snel even aan de ref uit dat dit geen beloning was voor het krijgen van een gele kaart en daarna werd er snel gedoucht zodat we op tijd de bus in konden voor deel 2 van de dag.

De eerste die, overigens geheel vrijwillig, zich zelf aanbood om de ‘busdoop’ te ondergaan was Merel, de vriendin van ‘Spartan’. Alhoewel ze als een vent het ritueel onderging, goedkeurend gadegeslagen en aangemoedigd door de mannen kreeg ze terplekke de bijnaam Merel ‘Is geen kerel’ en daar was iedereen het over eens. Daarna was het de beur t aan de Dick of the Day en dat kon natuurlijk niemand anders zijn dan onze nieuwe Rode Broeken-held Kees die toch wel een boefje was met zijn gele kaart. Man of the Match, door zijn niet aflatende strijd, prachtige acties in de line-out en harde tackles was onze gast ‘The Situation’ en daarna kon Jan ‘Broeder-Beest’ Herfst nog worden volgegoten voor we bij Utrechtse Studenten aankwamen voor wat later een rugby-thriller zou blijken en wij zo trots als een aap met zeven eeuuhh ‘staarten’ ons 1e ongeslagen kampioen van de 1e Klasse zagen worden.

BASSETS 1 VAN HARTE GEFELICITEERD MET JULLIE KAMPIOENSCHAP

In de bus terug ondergingen o.a. ‘De Sliert’, ‘Het Beest’, ‘Aartvarken’ en nog een kampioen van ’89 namelijk Remco de Vos hun ontmaagding bij het 3e alvorens we net op tijd aankwamen bij de kennel aan de Vijfmeiweg om vuurwerk en de aubade van ‘De Flierefluiters’ mee te maken. Daarna was het nog erg lang onrustig met DJ, drank, eten en sterke verhalen en raakten we meer en meer spelers kwijt maar kunnen we terugkijken op een onvergetelijke dag waarvoor dank aan iedereen die mee was.

Sylvia bedankt voor de wedstrijdfoto’s, de rest is o.a. van ‘Het Beest’ en ‘Little Tankie’. Jos ‘Altijd de klos’ en Karen ‘English Rose’ bedankt/thanx voor de verzorging, Dennis voor het ophalen van ‘Het Orakel’ van station Almere Buitenste Buitenbos en Gertjan voor de prachtige route over de kleinste bospaadjes tussen Almere en Utrecht. En verder onze eeuwige dank aan alle supporters; ‘Thaise Stier’, ‘Bolie’, ‘Tackle Machine’, ‘Catweazle’, ‘Rupsje Nooit genoeg’, ‘Broeder-Beest’, Apple, Talitha, Merel, Lars ‘Snackbarharses’, Twan ‘Thais Kalfje’, en Tim ‘Little Tackle Machine’.

Hoempa Hoempa

El Teñido

P.S. Het feit dat ‘Gijs’ op bijna alle foto’s van het feestende 1e vlak na het laatste fluitsignaal te zien is heeft niet te betekenen dat hij ook echt meespeelde tegen USRS.
P.P.S. Sander zoekt een leuke jongen die hem een cursus rugbytradities kan bijbrengen. Graag voor het einde van het seizoen.
P.P.P.S. Bolie en Dirk, jullie kwamen goed weg dat ik te druk was met mensen dronken voeren dus dat potje kalverjassen maken we wel af op weg naar de Bekerfinale op 11 april.
P.P.P.P.S. Deze is voor jou Dick; als je 8 jaar, 7 maanden en 6 dagen achterelkaar zou schreeuwen zou je genoeg geluidenergie hebben geproduceerd om één kop koffie op te warmen.

Advertentie