Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets eenzaam aan de top

Voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim wordt het steeds eenzamer aan de top van de landelijke zondagsklasse. Nadat enkele weken geleden de kampioensschaal binnen was rest nu nog de ongeslagen status vast te houden. Deze drijfveer moet een goede motivatie zijn om vol gas de laatste wedstrijden in te stappen, dit deden ze zondag jl. tegen Delft R.C.. Met de borst vooruit en de mouwen flink opgestroopt gingen zij op jacht naar de zoveelste overwinning. Delft, de nummer drie op de ranglijst, wilden aanvankelijk niet aan het Bassets feestje meewerken. In de 1e helft waren The Bassets weliswaar beter, maar echt afstand konden ze van Delft niet nemen. Hoewel de teller met de rust 17-3 in het voordeel van The Bassets was, was niemand nog echt gerust op een goede afloop. Ook niet toen het 24-3 werd. Delft weigerde te capituleren en roken zelfs een klein kansje op een stunt. Toen Bassets winger Christian Heijns met rood het veld moest verlaten en Delft eenvoudig kon scoren, 24-10. Na korte tijd moest ook Bassets speler Benjamin Blom voor 10 minuten naar de strafbank en kwam Delft zelfs gevaarlijk dichtbij, 24-17. Maar meer dan dat zat er niet in want de tijd ontbrak om The Bassets deze middag te verslaan. Zodoende behouden The Bassets hun ongeslagen status, die zij volgende week in en tegen Den Bosch proberen vast te houden, K.O. 14.30 uur.

Advertentie