Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets meedogenloze kampioen

De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim zijn ongeslagen kampioen in de landelijke zondagsklasse en promoveerde daarmee naar de “zaterdag”, dat was ook precies waar hun doelstelling begin van het seizoen lag. Nu deze doelstelling behaald is wil het niet zeggen dat The Bassets op hun lauweren gaan rusten. Zij weten niet meer wat verliezen is en de smaak van winnen is zoet waardoor ze de resterende wedstrijden in de competitie allemaal willen omzetten in winstpartijen. Het eerste slachtoffer van de nieuwe kampioen moest USRC uit Utrecht worden. The Bassets reisde met 3 overvolle bussen en vele volgauto’s vol supporters afgelopen zondag rond het middaguur vanuit uit Sassenheim naar de Domstad. Iedereen wilden in Utrecht de Bollenstreekers van dichtbij aan het werk zien. De reis naar de Domstad was niet voor niets. Zonder zich achter hun kampioenschap te verschuilen streden The Bassets met open vizier. USRC pakte de sportieve uitdaging aan en raapte de handschoen op, want zij hadden buiten hun sportieve eer niets te verliezen. Zo hadden The Bassets ineens twee opponenten tegenover zich, de zenuwen en USRC. Op deze twee fronten strijden brak The Bassets bijna op, zeker toen USRC ook nog eens met 3-0 voor kwam. Tot diep in de 2e helft bleef de stand zo, maar toen er verse benen bij The Bassets ingebracht werden kwam de rust en het geloof in een overwinning weer bij het 15-tal. Score was slechts een kwestie van tijd. Toen Bassets captain Roger Scheffer de try-line vond was het verzet van USRC gebroken. Hidde vd Berg en weer Scheffer tekende de 3-15 aan, terwijl Benjamin Blom nog 2 punten binnen schoot. Zo was het eind goed, al goed en zat er weer een team aan de zegekar en daar moet volgende week ook Delft aan genageld worden, dan spelen The Bassets in Sassenheim, K.O. 14.30 uur.

Advertentie