Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:
DIOK wint ook van Ascrum (8-24)

DIOK heeft het goede begin van de Plate competitie een mooi vervolg gegeven met de tweede winst op rij. Uit in Amsterdam werden de studenten van Ascrum met 8-24 verslagen.
Al na een paar minuten was het raak toen Tom Altink voor DIOK scoorde. Tweede rijer Frank Nijenhuis maakt zich meteen populair door in zijn tweede wedstrijd voor DIOK alweer zijn tweede try te scoren. Net als vorige week gebeurde dat uit een drive vanuit de line-out. Ascrum wist daar in de eerste helft alleen een gescoorde penalty tegenover te stellen, en omdat Leon Koenen voor DIOK ook nog een conversie raak schoot gingen de teams met 3-12 de rust in.
Ook in de tweede helft had DIOK het betere van het spel. Nr. 8 Tjebbe Jehee scoorde vanuit een scrum de derde try voor DIOK. Ook daarna bleef DIOK doorjagen op zoek naar de vierde try en die missie slaagde: Bas Leupen bekroonde zijn invalbeurt met een try en haalde zo ook het belangrijke bonuspunt voor DIOK binnen. Omdat Leon Koenen in de tweede helft ook een conversie scoorde kwam DIOK zo op een 3-24 voorsprong. Daar leek het ook bij te blijven, totdat Ascrum in de laatste minuut nog een verdiende eretry mocht bijschrijven. Eindstand: 8-24.
Volgende week speelt DIOK wederom uit, dan is in Purmerend nr. 2 Waterland de tegenstander. Een pittige wedstrijd wordt dat, maar met een overwinning zou DIOK wel een gaatje op de ranglijst kunnen slaan.

Advertentie