Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets wint moddergevecht

De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim bereikte vorige week knap de bekerfinale, maar bij dat feit konden ze niet te lang stil blijven staan want ze hebben dit seizoen meer noten op hun zang. Ze willen dit jaar ook het kampioenschap in de zondagsklasse op hun naam schrijven, zodat de pijlen op de competitiewedstrijd uit tegen rugbyclub ’t Gooi in Naarden werden gericht. Deze laagvlieger moest op een loodzwaar baggerveld aan de zegekar gespijkerd worden. The Bassets knalde uit de startblokken en Erik Wijten scoorde al binnen 5 minuten voor de Sassenheimers waarbij hij ook de conversie raak schopte, 0-7. The Bassets kregen daarna niet echt grip op de wedstrijd en lieten zich op eigen helft steeds meer terug zetten. Daar zetten ze een enorme vesting neer die door ’t Gooi maar niet in te nemen was. Ruim een uur lang bleef de score uit waarbij ‘t Gooi soms centimeters te kort kwam om de hatelijke nul van hun kant van het scorebord weg te poetsen. De 0-7 voorsprong leek te weinig totdat, er als een duveltje uit een doosje, Alex Ouwehand The Bassets score verdubbelde, 0-14. Dit gaf The Bassets iets meer lucht en hoop op een goede afloop van deze middag, want ook de tijd ging in het voordeel werken. Toen die verstreek kwam ook het besef dat geen tegenstander zich tegen The Bassets makkelijk gewonnen geeft en dat in de wedstrijd van volgende week hard van leer getrokken moet worden want dan komt de nummer twee, de Delftse studenten, op bezoek en zullen zij het vuur aan de schenen van The Bassets gaan leggen, K.O. 14.30 uur.

Advertentie