Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets blijven ongeslagen

De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim zitten na de winst van vorige week op hun directe concurrent op rozen. Het gat wat zij geslagen hebben telt maar liefst 11 punten, maar zonder op de zaken vooruit te lopen hebben ze alles in eigen hand om er een top seizoen van te maken. Dit betekent dat zij iedere week messcherp hun duellen moeten ingaan en zo niets aan het toeval moeten overlaten. Dit deden ze zondag jl. niet anders, tegen de opponent van die middag, URC uit Utrecht. Deze ploeg degradeerde vorig jaar uit de zaterdag klasse en wil niets liever dan direct weer terug keren, maar om aansluiting te houden moesten zij wel winnen in Sassenheim. Dus aan de Vijfmeiweg stroopte alle spelers hun mouwen op en supporters van beide teams gingen om 14.30 uur er maar eens goed voor zitten en vanaf de 1e minuut was het direct van dik hout zaagt men planken rugby.

URC opende de score 0-5, maar toen werd het de beurt voor The Bassets om de teller te laten lopen, voor de rust werd het 24-5. Daarmee was het verzet van de Dom stedelingen gebroken en was het voor hun zaak de schade beperkt te houden. Dit lukte ten dele, maar ze konden niet voorkomen dat The Bassets scoringsdrift stopte bij 38-5. Hiermee behouden The Bassets hun ongeslagen status en de nummer 1 positie, die ze volgende week in en tegen Castricum weer vol goede moed gaan verdedigen, K.O. 14.30 uur.

Advertentie