Ingezonden door Richard Veldman:
Wedstrijdverslag Rugby Wageningen-Eindhoven: zondag 30 november 2014

Scorebordjournalistiek: de uitslag bepaalt het wedstrijdbeeld. Met die bril op doet het vermoeden dat de rugbywedstrijd tussen Wageningen en Eindhoven een eenzijdige wedstrijd was. En dat was het ook in het eerste kwartier van beide helften. Maar na 20 minuten herpakten de Wageningers zich en lieten met goed rugby zien dat de overwinning alleen met bloed zweet en tranen te halen was.

De Eindhovenaren speelden snel rugby; veel offloads na een tackle en snel omschakelen van de voorwaartsen naar de driekwarters. De Wageningers speelden met een relatief jong team waarvan 6 spelers voor de tweede keer de opwachting maakten in de basis. Aan inzet ontbrak het dan ook niet maar Eindhoven maakte goed gebruik van het tactisch overwicht. Door telkens na het eerste balbezit de bal ver te kicken in het Wagenings 22-meter gebied speelde het spel zich vooral af op de helft van Wageningen. Het duurde dan ook 3 tries voordat de ploeg van captain Gerco Niezing wakker was en begon naar voren te verdedigen. Er ontspon zich een heerlijke rugbywedstrijd onder leiding van de Neder-Engelse scheidsrechter Clarke waarin de Wageningse scrum dominant was en het kleine foutjes waren die door de Eindhovenaren werden afgestraft. Geblesseerde toeschouwers langs de kant baalden dat ze niet op het veld waren om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd. De Wageningers lieten echter geen enkel moment de kopjes hangen en bleven hartstochtelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Harde tackles en vele fasen rugbywaren het gevolg maar de Wageningers werden niet beloond met een try voor het harde werken.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. De Eindhovenaren begonnen weer sterk en herhaalden het kick en run spelletje na het eerste bal contact. Door blessures in de Wageningse ploeg vonden wat verschuivingen plaats waar de Eindhovenaren gretig van profiteerden. Na het eerste kwartier herpakte de Wageningers zich en beten aanvallend en verdedigend van zich af. In de tweede helft kwamen de bezoekers uit de lichtstad dan ook niet nauwelijks meer aan scoren toe en trok Wageningen de wedstrijd naar zich toe. Door kleine slordigheden bleef uiteindelijk een welverdiende score uit en lieten de Eindhovenaren zien waarom de bovenaan de ranglijst staan.

Na de wedstrijd werd zoals gebruikelijk de derde helft gezamenlijk gevierd en hoewel de Eindhovenaren niet het gebruikelijke kannetje bier uitdeelden werd toch gezamenlijk zingend een prima rugbywedstrijd afgesloten.

Advertentie