Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets maakt gehakt van concurrent

Voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim stond zondag de kraker van 2014 op de agenda. Zij moesten het op gaan nemen tegen de runner up, Delft RC in Delft. Dit team staat brutaal op de 2e plaats terwijl The Bassets de nummer 1 positie bezetten. Dus een heuse topper kon het massaal toegestroomde publiek die middag verwachten en die verwachting kwam vanaf minuut 1 uit. Een bikkel hard gevecht om de bal en de daarmee bereikte terreinwinst lieten beide teams zien dat het die middag niet om spek en bonen ging. Het zwaar gehavende team van Bassets coach Robert Broers wilde in Delft vroegtijdig een stempel drukken en zeker niet op achterstand komen, zodat de mannetjesputters fel van leer trokken. In de 1e helft konden The Bassets dan ook 24 punten bij elkaar sprokkelen, terwijl Delft er slechts 6 kon noteren.

In de 2e helft konden ze Delft echt op de pijn bank gaan leggen, maar door het barre weer kwam de eindpas vaak net niet aan, dat was jammer voor het publiek en gelukkig voor Delft. De schade bleef zo beperkt ook toen Delft een gaatje vond in The Bassets defensie. Het stond toen aan de kant van de doorweekte Sassenheimers al boven de 40. Bassets trainer Broers kan tevreden zijn, want met deze barre weersomstandigheden in Delft te winnen met 11-41 is zijn ploeg in het juiste vaarwater en daar willen ze aankomende zondag in Sassenheim ook weer in blijven als de Utrechtse rugbyclub op bezoek komt, K.O. 14.30 uur.

Advertentie