Ingezonden door Mieke Doll, foto’s Theo Beentjes:

De Castricumse Rugby Club laat winst glippen.

Het al geplaatste Cas RC heeft zichzelf vandaag tekort gedaan, door met een gelijkspel uit Leiden te vertrekken. In de laatste minuut scoort Diok de gelijkmaker, waardoor de stand van 13-13 wordt bereikt. Hilversum en the Dukes voldoen met prima overwinningen op ’t Gooi en Den Haag aan hun sportieve plicht, waardoor Eemland, middels een vijfpunter tegen de Hookers, Den Haag passeert in de rangschikking. Ascrum heeft zich waarschijnlijk definitief op de laatste plaats genesteld na het verlies tegen Waterland en Amstelveen heeft haar vier punten verzilverd in Middelburg bij Oemoemenoe. De strijd om de bovenste posities is bloedstollend en de laatste ronde volgende week zal uitsluitsel geven wie van de vier kemphanen aanspraak mag maken op de laatste drie plaatsen in de kampioenspoule, ’t Gooi, Diok, Eemland of Den Haag.

Castricumse Rugby Club wisselvallig!

Na de plaatsing voor de kampioenspoule vorige week heeft de Castricumse Rugby Club de derde plaats stevig in handen, maar bij de uitwedstrijden wil het winnen niet zo vlotten. Van de drie uitwedstrijden worden er twee verloren en het is zaak om dit “trauma” niet verder aan te wakkeren. Opdracht is overduidelijk, ook al is de selectie ietwat gehavend door het ontbreken van onder andere de broertjes Wierenga. De flitsende start van de gasten overrompeld Diok volledig en binnen twintig minuten staat er 0-13 op het score bord via een rake penalty van Matt Ball en tries van Romain Raine en Sam Palmer. Het lijkt op een eenvoudige overwinning uit te draaien, ook al worden de conversies niet benut door Ball. Echter de foute beslissingen in de aanval van Cas en de overlevingsdrift van de gastheren steken hier een stokje voor. Langzaam maar zeker herpakt Diok zich en via twee penalties en nog een geconverteerde try in de laatste minuut weten zij zich zeker van twee punten, welke heel belangrijk zijn in hun strijd om lijfsbehoud in de kampioenspoule. De Duinranders voegen ook twee punten toe aan hun conto echter zij zullen met een kater terugkijken op deze wedstrijd, aan de opdracht is niet voldaan.

Zaterdag 6 December staat de laatste wedstrijd voor de “winterstop” en eerste fase op het programma. De Castricumse Rugby Club speelt thuis tegen de Hookers om 15.00 uur.

Advertentie