Ingezonden door Mieke Doll, foto’s Wim Peperkamp:

De Castricumse Rugby Club zeker van Kampioenspoule.

De Castricumse Rugby Club heeft vandaag zichzelf geplaatst voor de top zes, door een nipte overwinning op de nummer twee RC Hilversum. In een spannende wedstrijd wordt het pleit beslecht in het voordeel van de Duinranders met 29-27. De andere topper dit weekend tussen ’t Gooi en Den Haag wordt ook door de thuisploeg gewonnen. Dukes verdedigd met goed gevolg haar ongeslagen status tegen Amstelveen. Diok en Eemland winnen eenvoudig van Oemoemenoe en Waterland en de Hookers doen goede zaken tegen rode lantaarndrager Ascrum. Met nog twee speelronden te gaan vechten nog vier clubs voor de laatste drie plaatsen in de kampioenspoule, ’t Gooi, Den Haag, Diok en Eemland, met de beste papieren, maar ook het zwaarste programma voor ’t Gooi. Cas RC, Hilversum en koploper Dukes zijn al zeker van hun vervolg in de Top Zes.

Castricumse Rugby Club herpakt zich!

Met de verloren wedstrijd in Den Haag nog vers in het geheugen, staan de mannen van trainer/coach Rodney Hermans voor een nieuwe topper in de Lotto Ereklasse. Doelstelling is het hele seizoen al duidelijk, echter het vallen en opstaan van de Duinrandse formatie maakt dit niet altijd eenvoudig. De “kansloze” nederlaag tegen Den Haag is hier een goed voorbeeld van. De extra week van spreekwoordelijke rust wordt dan ook aangewend om de kleine fouten uit het team te halen. Het basis niveau moet hoger en hier is hard aan gewerkt. Alles moet in de topper tegen Hilversum samenvallen, een lastige, maar niet onmogelijke opgave. Hilversum opent de score via Marcus Holden, die eigenhandig de eerste 10 punten op het score bord zet. James Makea en Matt Ball zorgen voor de aansluiting. Kenneth du Plessis en Holden vergroten het te overwinnen gat weer naar 7-17. Cas RC beloont zichzelf met twee tries van Joost Kramer en Mark Wokke, Ball weet één conversie te benutten en de voorsprong is een feit. Holden, topscoorder vandaag, zet middels een niet geconverteerde try de ruststand op 19-22. De spanning is een blijft voelbaar en de toeschouwers genieten met volle teugen door het op en neer golvende spel, waarbij geen van de kemphanen voor de ander onder doet. Ball brengt de stand gelijk met een dropgoal. Wederom nemen de gasten de lead met een try van Rama Chand, Holden mist de bonus. Alles wijst erop dat de thuisploeg genoegen moet nemen met een schamel punt, echter een rolling maul richting try line van de Hilversum brengt de stand via een try van James Ravlich in evenwicht. Ball neemt de oh zo belangrijke conversie en de ontlading is groot, immers de stand 29-27 brengt de overwinning en vijf punten waarmee de topklassering van Cas RC een feit is. Een compliment aan de mannen van Hermans is op zijn plaats, veerkracht en teamwork staan aan de basis van deze overwinning.

Zaterdag 29 November trekken de Castricummers richting Leiden voor de topper tegen LRC Diok. Bevrijd van de druk voor plaatsing belooft ook deze wedstrijd een hoogstaande te worden. Diok zal alles in het werk stellen om hun plek in de Top Zes te bemachtigen, aan Cas RC de taak om haar sportieve plicht te doen en haar podium plaats te verdedigen. Kick off tijd in de Lotto Ereklasse 15.00 uur.

Advertentie