Michiel Snijders via Facebook:DSR-C en HRC delen de punten

Op een zonovergoten veld van de TU Delft trad zondagmiddag het team van de DSR-C aan tegen de reserves van HRC . Vanaf minuut 1 bleek dat HRC deze wedstrijd zeer serieus nam en niet wilde verliezen van het team waar behalve de oud-coach van HRC ook veel oud – jeugdspelers van HRC actief zijn. Met een wedstrijdformulier vol klinkende namen werd Delft direct onder druk gezet. De studenten reageerden echter zoals vanouds, en scoorden een 3 tal prachtig uitgespeelde tries via oa Lars de Lange en Lars Stevens, waardoor al snel een 17-0 voorsprong op het bord stond.
In de rust hergroepeerde HRC zich, en met kanonnen als Amir Rademaker en Ayrton Pieterse was de dominantie van de Delftse driekwarten in de tweede helft als sneeuw voor de zon verdwenen. HRC kwam beter in zijn spel en scoorden 2 prima tries met Ayrton Pieterse in de hoofdrol. Vlak voor tijd leek er voor DSR-C nog niks aan de hand totdat tot verbazing van alles dat Delfts was scheidsrechter Mainz een gestrande poging van HRC vlak voor de lijn plotseling tot try promoveerde en zo de stand opeens op gelijke hoogte bracht.
Geen van beide teams nam genoegen met een gelijkspel, en in de laatste minuut was het Oscar Binnenveld die voor DSR-C mocht aanleggen van bijna 40 meter om de winst binnen te halen, maar zijn poging kwam net kracht tekort. HRC benadrukte de rugbysfeer in de wedstrijd door ook deze bal van onder hun eigen palen te counteren om zo te proberen alsnog alle punten mee naar de Hofstad te nemen. Na ettelijke fases rond de middellijn was er een knockon, en floot de referee voor full time.
Een terecht uitslag zonder echte winnaar, maar in de derde helft waar HRC massaal mee kwam naar societeit Phoenix bewezen beide teams op alle vlakken aan elkaar gewaagd te zijn, zowel op, als naast het veld. Een prachtige rugbymiddag kreeg nog een lang vervolg .

Advertentie