Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets neemt lastige horde

Voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim zit de wind goed in de zeilen. De halve finale in de bekercompetitie is bereikt en in de reguliere competitie staan ze bovenaan, maar dat betekent ook dat zij de te kloppen ploeg zijn en iedereen die naar Sassenheim komt zal de mouwen flink opstropen. Zo ook de bezoekers van zondag jl., toen kwamen The Dukes uit Den Bosch op bezoek en die lagen The Bassets het vuur goed aan de schenen. The Bassets hadden deze middag een serieuze tegenstander op bezoek die na 15 minuten een 0-3 voorsprong nam, maar direct na de spelhervatting was het Bassets speler Roger Scheffer die de 1e vijf punten drukte, 5-3. Een terecht gegeven penalty try leverde voor The Bassets iets meer lucht op, 12-3. Zeker toen vijf minuten later wederom aan Bassets zijde een try viel, 17-3 en dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft vergaten The Bassets direct door te drukken en lieten The Dukes tot 17-10 naderen en met die druk op de ketel barstte het geweld echt los met een 4e try voor The Bassets 22-10. Rustiger werd het niet aan Bassets zijde. The Dukes voelde dat er in Sassenheim iets te halen viel, zeker toen het 22-15 werd, maar The Bassets hielden goed hun hoofd erbij. Die ijzeren discipline leverde zelfs nog een try op, 27-15, maar de wedstrijd rustig uitspelen zat er niet in. The Dukes bleven beuken en lieten daarbij wel ook gaatjes in hun defensie vallen, zodat The Bassets de marge konden vergrotten tot een niet meer in te halen stand van 32-15.

Met het nemen van deze horde kunnen ze volgende week hun borst nat maken in Delft waar ze het daar gaan opnemen tegen de runner up, Delft RC K.O. 14.30 uur.

Advertentie