Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:DIOK eenvoudig langs Oemoemenoe (40-10)

Voor eigen publiek heeft DIOK dit weekend een eenvoudige overwinning geboekt op Oemoemenoe. DIOK scoorde zowel in de eerste als tweede helft drie try’s en in totaal vijf rake conversies, terwijl Oemoemenoe daar slechts twee try’s tegenover wist te stellen. De 40-10 was dan ook een terechte uitslag.

Zoals het een aanvoerder betaamt gaf Tjebbe Jehee in de zevende minuut het goede voorbeeld bij DIOK. Na een serie snelle rucks van de voorwaartsen kon hij de eerste try voor DIOK drukken. Een klein kwartier later volgde – zo bleek later- de mooiste try van de dag. Fly-half Bas Leupen en fullback Leon Koenen combineerden op snelheid over rechts, waarna wing Joris Bonarius met snel voetenwerk tussen een aantal tegenstanders door slalomde en kon scoren. Daarna ging de voet even van het gaspedaal bij DIOK en kon Oemoemenoe komen. Een eerste penalty voor de Zeeuwen ging nog mis, en DIOK kon op eigen tryline nog net een score voorkomen. Na ruim een half uur kreeg Oemoemenoe dan toch loon naar werken toen hun fullback met een dummy-switch aan de buitenkant de DIOK-verdediging wist te foppen. De conversie raakte de paal en dus werd het 14-5. DIOK herpakte zich daarna en na een prachtige break van Alex Barnas tot diep in de 22m kon zijn center maatje Thom de Ruyter twee rucks later alsnog scoren. Met de derde gescoorde conversie voor Leon Koenen werd het zo bij rust 21-5.

In de tweede helft was het wederom DIOK dat het betere van het spel had. In een tijdsbestek van 20 minuten kon DIOK drie bijna identieke push-over try’s met de voorwaartsen scoren. Eerst was het Chez Crosby, en toen Oemoemenoe wegens geel met een man minder stond, konden ook Peter Verkerk en invaller Vincent Grimbergen een vijfpunter drukken. Leon Koenen schoot twee van de drie conversies raak en bracht DIOK zo op 40-5. DIOK verslapte weer iets en moest zelfs een aantal keer aan de noodrem trekken om Oemoemenoe het scoren te beletten. Scheidsrechter Buist kreeg daar genoeg van en gaf DIOK-invaller Kieran Hogg daarop geel. Met een man minder moest DIOK daarop toch nog een try tegen incasseren, maar omdat de conversie wederom de paal raakte, eindigde de wedstrijd in een keurige 40-10.

Het was een leuke en vermakelijke wedstrijd om te zien voor het Leidse publiek, en dat terwijl momenteel veel basisspelers ontbreken bij DIOK. Het is goed om te zien dat een jonge speler zoals Robin Moenen – die onlangs nog met Oranje onder 19 vijfde werd op het EK in Portugal – moeiteloos het niveau van DIOK1 aan kan. Met nog twee wedstrijden te gaan in de eerste fase van de competitie zijn er nu nog 7 clubs in de race voor de slechts 6 beschikbare play-off plaatsen. DIOK heeft een zwaar programma voor de boeg waarin het achtereenvolgens nr. 3 Castricum (thuis) en nr. 2 Hilversum (uit) treft. DIOK zal dus boven zichzelf moeten uit stijgen wil het zich in die top 6 handhaven.

Advertentie