Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets jaagt op de dubbel

De honger naar prijzen lijkt voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim nog lang niet gestild. Kampioenschap in de reguliere competitie is een pre, maar ook in de beker competitie willen zij een gooi doen naar het kampioenschap. Mede door een gunstige loting zitten zij ook op een goed spoor. Zondag jl. moest laagvlieger Alkmaar er in Sassenheim aan geloven. The Bassets ontzagen de dappere Alkmaarders geen moment. The Bassets beukte er lustig op los, zodat de Alkmaarse defensie in een rap tempo afbrokkelde. Wat ze ook probeerde er kwam aan het aanvalsgeweld geen einde, wat een ruststand van 53-0 opleverde. Heel even ging de storm liggen maar wakkerde weer in zijn volle hevigheid aan. Niets lieten The Bassets onbenut om aan de lopende band te blijven scoren tot zelfs over de 100 punten heen. Almaar bleef knokken voor wat ze waard waren en scoorde zelfs een try zodat de hatelijke 0 ook van hun kant van het scorebord verdween. The Bassets toonde nog eenmaal een kunstje en liet de eindscore op 109-5 eindigen, dit is een morele opsteker en ze zijn goed mentaal klaar voor de wedstrijd van volgende week zondag, dan hervat de competitie weer met een thuiswedstrijd in Sassenheim tegen de Dukes uit Den Bosch, K.O. 14.30 uur.

Advertentie