Ingezonden door Eefje van der Harst, foto’s Ton de Vrind en Els Barnas:

Kelly Moerland (DIOK) sportvrouw van het jaar in Leiderdorp

DIOK speelster Kelly Moerland is op vrijdag 14 november tijdens de sportverkiezingsgala van gemeente Leiderdorp uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar 2014. Bij deze uitverkiezing versloeg zij concurrente Jet van Osnabrugge (korfbal).

Met deze prijs krijgt Kelly Moerland erkenning van de gemeente Leiderdorp voor haar goede ontwikkeling als rugbyspeelster. Al van jongs af aan speelt Kelly Moerland bij RC DIOK, net als haar vader Fred en opa Karel Moerland. Bij DIOK doorliep zij alle jeugdteams, voordat zij drie jaar geleden bij de senioren haar debuut maakte. Het afgelopen seizoen werd zij met de DIOK Dames kampioen van de Eerste Klasse dames, waarmee promotie naar de Ereklasse werd afgedwongen. De goede prestaties van Kelly Moerland bleven ook bij de bondscoach van de Nederlandse damesteam niet onopgemerkt. Het afgelopen seizoen maakte zij dan ook deel uit van de trainingsselectie van Oranje.

DIOK is trots op de prestaties van Kelly en feliciteert haar van harte met deze award!

Meer informatie:

http://www.sportpromotieleiderdorp.nl/sspl/sv2014.html

Advertentie