Ingezonden door Elisanne Warner, geschreven door Coen van Rossum:

Dukes forse maat te groot voor DIOK

In het tot nu toe sterkste optreden van het seizoen hebben The Dukes weinig heel gelaten van DIOK: 61-11. Al in de eerste helft werd de Leidse ploeg kapot gespeeld, en ook in de tweede helft namen de Bosschenaren hun voet niet van het gaspedaal af.

DIOK was eenvoudigweg niet bij machte om het The Dukes echt moeilijk te maken. De ploeg kwam nog wel op voorsprong na een penalty in de tweede minuut, maar daarna had het eigenlijk weinig meer in te brengen. Een watervlugge break van Rik van Balkom zorgde ervoor dat Nicky Verhoeven na zes minuten al de eerste try van de wedstrijd kon maken. Slechts zes minuten later was het alweer prijs toen Bart Viguurs over de achterlijn liep. DIOK benutte nog een penalty om de score op 14-6 te brengen, maar daarna kwam de Dukesmachine pas echt op gang. Het tempo was werkelijk moordend, en met aanvalsspel over de volle breedte van het veld werd de verdediging van DIOK van het kastje naar de muur gestuurd. Mike Rommers, Glenn Boelens en Stefan Vos scoorden allen nog voor rust, om, samen met de conversies van Maarten van Osch, een stand van 35-6 neer te zetten bij aanvang half time.

In de tweede helft gingen The Dukes vrolijk verder met waar het in de eerste helft mee opgehouden was. Bart Viguurs zag de vele uren trainingstijd die hij in het oefenen van zijn backhandpass had gestopt beloond worden toen hij op deze manier Norbecio Mambo een tryassist gaf. Maarten van Osch converteerde wederom – zijn laatste conversie voordat hij gewisseld werd – waarmee hij zijn honderdprocentscore intact hield. Bob Motazed beloonde zijn invalbeurt als flanker nog met twee try’s, en Stefan Vos gebruikte zijn massa om zijn tweede vijfpunter van de dag te maken. Richard van den Broek benutte nog twee bonustrappen om er 61-6 van te maken, waarna DIOK de eer nog redde met een try in de hoek. Eindstand na een enerverende pot rugby van Bossche zijde: 61-11.

In de top van de Lotto Ereklasse verandert er niets, aangezien Hilversum ruim van Eemland wist te winnen. Haagsche doet goede zaken in hun strijd voor een plek bij de eerste zes door nummer drie Castricum te kloppen, waardoor er een gaatje ontstaat tussen nummer twee Hilversum en nummer drie Castricum. Ascrum wordt beloond voor hun sterke spel tegen The Dukes van vorige week door deze week Amstelveen te verslaan, al blijft de ploeg wel de laatste plaats bezetten in de Ereklasse. ’t Gooi verslaat Waterland in Purmerend, en The Hookers en Oemoemenoe maakten er ten slotte een spannend duel van, dat uiteindelijk met 12-13 in het voordeel van Hoek van Holland eindigde.

Komende week ligt de Ereklasse stil omdat er een programma voor de Heren XV zou zijn, maar op 22 november gaat de competitie weer in volle vaart door met een aantal zeer beslissende wedstrijden. Cas ontvangt Hilversum in een strijd om de tweede plaats, ’t Gooi en Haagsche gaan onderling uitmaken wie van de op dit moment in punten gelijk staande clubs de beste is. DIOK hoopt het resultaat van afgelopen week weg te spoelen tegen Oemoemenoe. Ascrum hoopt hun opleving voort te zetten tegen The Hookers, en Eemland heeft de punten tegen Waterland hard nodig wil het nog een kans maken op de kampioenspoule. The Dukes, ten slotte, spelen tegen Amstelveen de laatste (op papier) eenvoudigere thuiswedstrijd van de Eerste Fase.

Advertentie