Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK kopje onder tegen koploper (61-11)

In de uitwedstrijd tegen koploper RC The Dukes heeft DIOK niet voor een verrassing kunnen zorgen. In ’s-Hertogenbosch kwam DIOK nog wel op een snelle 0-3 voorsprong, maar al snel veranderde de score in een onoverbrugbare achterstand. Met 35-6 bij rust was al duidelijk dat DIOK een verloren wedstrijd speelde, toch bleef DIOK stug door vechten en wist het vlak voor tijd nog een eretry te scoren. Dat gaf toch nog een positief slotakkoord aan een verder teleurstellende middag voor DIOK.

Vooraf wist DIOK dat het moeilijk zou worden om tegen koploper RC The Dukes te winnen, maar niemand kon vermoeden dat het verschil zo groot was. DIOK begon goed aan de wedstrijd en kwam vanuit een penalty op 0-3 voor. Maar daarna kreeg DIOK moeite met het hoge tempo van de Dukes. Twee geconverteerde try’s van de Dukes volgden, voordat DIOK vanuit een tweede penalty iets terug kon doen: 14-6. Daarna was het vooral eenrichtingsverkeer van de Bosschenaren, met een 35-6 ruststand tot gevolg. De tweede helft was van hetzelfde laken een pak. The Dukes hadden het initiatief en konden tot viermaal toe een try drukken. DIOK kon daar pas in de slotseconden een try tegenover stellen, en ging zo met 61-11 kopje onder tegen de Bosschenaren.

Conclusie van de dag: de DIOK-selectie blijkt om dit moment niet in staat het gemis van een indrukwekkend aantal geblesseerden op te vangen. Helemaal niet als het dan tijdens de wedstrijd nog meer spelers geblesseerd ziet uitvallen. Gelukkig heeft DIOK nu een weekend rust en heeft het daardoor twee weken de tijd om haar wonden te likken en te herstellen van een aantal blessures, om daarna toe te werken naar de twee belangrijke thuiswedstrijden tegen nr. 11 Oemoemenoe (22 nov) en nr. 3 Castricum. Daar zal DIOK toch echt het maximale moeten uit slepen wil het plaatsing voor de play-offs in eigen hand houden.

Advertentie