Ingezonden door Rob Koelewijn:

Oranje Bassets dames winnen Europese Trophy

Petra Zwart en Tiara Putman hebben met het Nederlands vrouwen rugbyteam de Europese rugby Trophy gewonnen, deze eindronde werd gespeeld in België. Beide speelsters van rugbyclub The Bassets uit Sassenheim waren in de finale tegen België belangrijke factoren in het Oranje van bondscoach Dirk-Jan Verlinden.

In de halve finale versloeg Oranje Zwitserland met duidelijke cijfers, 39-0. Zwarte startte die wedstrijd zelfs als aanvoerder van Oranje en Putman viel in die wedstrijd ijzersterk in zodat zij beide op een basisplaats konden rekenen in de finale. Deze bloedstollende finale werd met 12-3 gewonnen van België. Met deze winst behoort het Nederlands vrouwen rugbyteam tot de absolute wereldtop en slopen zij zo de top 20 in. Zwart en Putman kijken dan ook uiterst tevreden terug op hun Oranje avontuur en willen in de volgende interlands hun mannetje weer staan in het Nederlands vrouwen rugbyteam.

Advertentie