Ingezonden door Mieke Doll, foto’s Theo Beentjes:

De Castricumse Rugby Club met lege handen uit Den Haag.

De Castricumse Rugby Club heeft vandaag geen goed gevolg kunnen geven aan hun winnende reeks. Met 33-23 gingen de Duinrander onderuit tegen de Haagsche RC. Hilversum en te Dukes winnen eenvoudig van Eemland en Diok, ook ’t Gooi pakt de bonus uit tegen Waterland. Ascrum wint haar eerste wedstrijd in de Lotto Ereklasse ten koste van Amstelveen en de Hookers winnen nipt bij Oemoemenoe. De top drie blijft ondanks het verlies van Cas RC ongewijzigd, waar Diok een duikeling maakt, voorbij gestreefd door Den Haag en ’t Gooi.

Castricumse Rugby Club verliest van zichzelf!

Een onvervalste close wedstrijd is de verwachting voor vandaag. Den Haag en Castricum zoeken beide veelvuldig de lijn, wat de neutrale toeschouwer heerlijk vind. De gasten komen als een haas uit de startblokken en beuken op de tryline van de Haagsche. Het is een wonder dat uit dit speloverwicht geen tries worden gescoord door Cas RC, alleen Menno Rechsteiner ziet kans twee penalties te benutten. Den Haag wijzigt haar spel van defensief naar offensief en maakt er een evenwichtige wedstrijd van. Het geloof aan Haagsche zijde wordt beloont met een penalty en een geconverteerde try, waarmee de ruststand werd aangetekend (10-6). Na de thee nemen de Duinranders de leiding weer over door een try van Bart Schermer. Rechsteiner mist de conversie. Wat volgt is een foutenfestival aan Castricum zijde, waarmee ze keer op keer Den Haag in het zadel helpen. Te weinig pressie bij de rucks, onvoldoende opvolging bij breaks lijken aan de orde van de dag. Een eenvoudig weggeven penalty wordt raak gekickt en vervolgens krijgen de Castricummers drie tries te verwerken, waarvan één geconverteerd en de wedstrijd is beslist. De mannen van Rodney Hermans kijken tegen een onoverbrugbare achterstand aan. Door de veerkracht binnen de selectie weten ze de 22 punten achterstand terug te brengen naar 10 punten door tries van Mathijs Beentjes en de ingevallen Rico Hoogenboom. Matt Ball weet één conversie te benutten. Coach Hermans kan terug naar de tekenkamer en heeft hiervoor een extra week de tijd.

Zaterdag 22 November staat de thuiswedstrijd Castricumse Rugby Club versus Rugby Club Hilversum op de rol. We slaan een week over zodat er gespeeld kan worden in de North Sea Cup. Kan de Castricumse Rugby Club zich herpakken? Maakt het live mee op Wouterland!

Advertentie