Ingezonden door Mieke Doll:
Oranje U19 schittert in Portugal.

Een geweldig affiche voor Nederland U19. Het platform het Europees Kampioenschap voor A landen in Lissabon Portugal van 24 Oktober tot en met 2 November. Deelnemende landen zijn Georgië, Portugal, België, Zwitserland, Spanje, Rusland, Roemenië en Nederland. Coach Ronald Berrevoets heeft zijn mannen goed geprepareerd, de diverse selectie momenten zijn moordend, want oh wat zijn ze aan elkaar gewaagd. Namens de Castricumse Rugby Club zijn Alexander Kerkhof (jeugdspeler van het seizoen 2012/2013 en Tony Hoogenboom (jeugdspeler nominatie 2013/2014) van de partij. Het EK begint met de topper tegen Georgië, als nummer één geplaatst. Oranje, kersverse promovendus naar de A poule, weert zich dapper, maar moet met 55-3 hun meerdere erkennen in de uiteindelijke winnaar Georgië. Na de eerste schifting, immer alle verliezers van de eerste wedstrijden spelen om de plaatsen vijf tot en met acht, laat Nederland U19 zien wat ze in hun mars hebben. Allereerst wordt Polen met 18-17 verslagen, waarna de strijd om het hoogst haalbare van start gaat. Oranje met Tony Hoogenboom en Alexander Kerkhof, beide sinds dit seizoen deelnemer aan het NTC (Nationaal Talenten Centrum), in de basis laat België kansloos (27-0). Zo sluit het talentvolle NL U19 het EK glansrijk af met een vijfde plaats, wat een weergaloze prestatie is. Natuurlijk is de Castricumse Rugby Club enorm trots dat haar mannen een positieve bijdrage aan dit succes leveren.

Advertentie