Ingezonden door Rob Koelewijn:

Een helft genoeg voor The Bassets

De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim versloegen The Bulldogs uit Almere thuis op een vrij eenvoudige manier met 85-6. Beide clubs die vernoemt zijn naar een typisch Engelse viervoeter staan in de competitie mijlen ver van elkaar. The Bassets staan vast op de eerste plaats terwijl The Bulldogs stijf onderaan staan. De vraag die middag was niet of The Bassets zouden winnen, maar de vraag was met hoeveel. Bassets trainer Robert Broers was ook al zeker van zijn zaak zonder hoogmoedig te worden had hij toch enkele sterkhouders van zijn succes team een week rust gegund en gaf veelbelovende talenten een kans zich waar te maken in deze wedstrijd en die kans grepen ze met beide handen aan.

Vloeiende aanvalsgolven resulteerde in 8 try’s en 6 conversies, zodat de rust werd ingegaan met een niet meer te overbruggen stand van 52-0. In de 2e helft startte The Bassets met de handrem erop en lieten The Bulldogs zelfs twee strafschoppen benutten 52-6, maar zoete broodjes worden in Sassenheim niet gebakken dus het gaspedaal werd weer ingetrapt waardoor een niets op af te dingen eindstand van maar liefst 85-6 werd bereikt. Hierdoor behouden The Bassets de nummer 1 positie zeker nog 3weken in handen omdat de competitie door interlands en een bekercompetitie stil ligt. Op zondag 23 november treden ze weer aan voor de reguliere competitie om het dan op te nemen tegen de The Dukes uit Den Bosch. Maar eerst moeten The Bassets de kicks strikken op zondag 16 november om de Alkmaarse rugbyclub in Sassenheim in de kwartfinale van de bekercompetitie te verslaan, K.O. 14.30 uur.

Advertentie