Ingezonden door Richard Veldman:

Wageningse rugbyers winnen middenmoot duel

Een heldere hemel, een zacht zonnetje en een verkoelende bries op sportpark de Zoom: een prachtige dag voor een pot rugby tegen de Maastrichtse Maraboes. Met zowel de zon als de wind in de rug startten de Wageningse rugbyers met een duidelijk strategisch voordeel. Een penalty voor de palen, meesterlijk ingeschoten door Andy Riestra Perna, bracht Wageningen al snel op 3-0 voorsprong. Bij de spelhervatting waren de heren in het paars onder de indruk van het enthousiasme van Maastrichtse scrumhalf, echter was hij onder de indruk van de hardheid van de schouders van de voorwaartsen die ook klaar stonden om de bal te vangen. De toon was gezet en het spel bleef hard, maar met de psychologische opsteker van een voorsprong op zak wist Wageningen de eerste helft te controleren.

Goed samenspel tussen voorwaartsen en driekwarters zorgde voor de volgende punten via een perfecte teamtry. De Wageningse fullback Timmermans speelde de bal vanuit een tackle op prop Niezing, die de bal wist te passen naar flyhalf Riestra Perna die de bal vervolgens wist af te spelen op flanker Emile Kuijs, die razendsnel langs de lijn rende en tussen de palen wist te scoren. Een door Riestra Perna benutte conversie bracht de stand op 10-0 in Wagenings voordeel.

De line-outs verliepen de hele wedstrijd moeizaam voor Wageningen, maar een line-out vlakbij de try-line van Maastricht werd gevangen en uitgebreid tot een goed opgezette maul. De Wageningse voorwaartsen domineerden en captain Gerco Niezing drukte zijn eerste try van het seizoen. Door harde wind werd de conversie niet geraakt: 15-0 voor Wageningen.

In de tweede helft werden de Maastrichtse Maraboes wakker, waardoor Wageningen vrijwel geen bedreigende aanvallen meer wist te forceren. Verdedigend bleven ze echter hard werken. Hierbij blonk vooral center Mark Zylmans uit in harde tackels, wat hem tot man-of-the-match maakte. De schade bleef beperkt tot twee tries tegen, waarvan slechts één succesvol geconverteerd. Dit bracht de eindstand op 15-12, waarmee Wageningen al ruim drie jaar op eigen veld ongeslagen is en blijft.

In de voor rugby zo belangrijke derde helft werd er goed gezongen, echter dienen enkele Maraboes vóór de revanche nog wat te oefenen, tenzij ze vrijwilllig willen geurvreten. De Wageningse rugbyers voelen zich in elk geval in de derde klasse op haar plek en hoopt in Maastricht een geestverwant te hebben gevonden.

Advertentie