Ingezonden door Richard Veldman:

Wageningse rugbyers pakken volle winst

In een aantrekkelijk duel wonnen de Wageningse rugbyheren met 65-0 van de Venlose Wallabys. Met 3 tries was gelegenheidscaptain Rik Timmermans uitblinker in een harde maar sportieve wedstrijd.

Na de duidelijk nederlaag in Eindhoven in de eerste wedstrijd van het seizoen begonnen de Wageningse rugbyers furieus en lieten duidelijk weten geen tegenstand te dulden op het eigen veld. De Venlonaren hadden geen antwoord op het fysieke spel van de Wageningers. De Wageningers waren in de voorwaartsen sterker en ook tegen de snelheid in de lijn kwam vanuit Venlose kant geen antwoord. Na een half uur hadden de Wageningers dan ook met zowel de voorwaartsen als de driekwarten driemaal gescoord. Opvallend was de try van Koos Gruntjes die na een goede tackle op de middenlijn de bal terug kreeg en in de hoek van het veld kon scoren.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en scoorden de Wageningers snel. De Venlonaren zetten nog wel aan met een offensief maar konden de bal niet over de achterlijn brenge. Het laatste woord was aan de Wageningse Rense Strikwerda die met een prachtige sprint door de linies de eindscore van 65-0 op het scorebord zette.

Advertentie