Ingezonden door Richard Veldman:Rugbyseizoen begonnen voor Wageningse rugbydames

Zondag 21 september zijn de Wageningse rugbydames het nieuwe rugbyseizoen gestart. Met het nieuwe combinatieteam WAD 2.0 (RC Wageningen, ARC the Pigs uit Arnhem en DRC Wild Rovers uit Doetinchem) reisden ze af naar Nijmegen om tegen NSRV Obelix te spelen.

Zoals al werd verwacht was het een zware en fysieke wedstrijd. Het tempo lag hoog en rucks volgden elkaar snel op. De scrum van WAD 2.0 was niet bestand tegen de kracht van Obelix, wat resulteerde in veel slechte ballen naar de flyhalf. In de lijn zorgde aarzeling regelmatig voor een gat, waar de dames van Obelix gretig gebruik van maakten.

WAD 2.0 mocht dan minder sterk zijn in de scrum, ze liezen zeker niet over zich heen lopen! Alle speelsters hebben hard gewerkt en iedereen heeft mooie tackels gemaakt. Een aantal kansen kon niet worden benut maar goed teamwork, waarbij de voorwaarsen ruimte maakten voor de lijn, de lijnspeelsters hun ballen vingen en elkaar goed opvolgde resulteerde in een try door Femke Visser die de 0 van scorebord afhaalde. Eindstand 53-5 en het team heeft veel potentie laten zien, om met meer ervaring zich goed te ontwikkelen. Dus ondanks verlies toch een goede opening van het seizoen!

Lijkt het je WAD om ook mee te doen met WAD? Kom dan dinsdag naar de rugby introtraining 19.30 uur op sportpark de Zoom. Kijk ook op www.rcwageningen.nl.

Advertentie