Ingezonden Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK te sterk voor ’t Gooi (12-22)

DIOK heeft in de uitwedstrijd tegen RC ’t Gooi een keurige 12-22 overwinning geboekt. Tom Altink, Tjebbe Jehee en Alex Barnas tekenden voor de try’s aan DIOK kant, terwijl Leon Koenen met zijn kicks de rest van de punten verzorgde. Een vierde try voor het gewenste bonuspunt bleef helaas uit, maar DIOK kan tevreden zijn met deze overwinning op een directe concurrent om de play-off plaatsen.

DIOK had wat recht te zetten na de onfortuinlijke nederlaag van vorige week, en liet in de beginfase meteen zien dat het voor de winst naar Naarden was afgereisd. Al na 8 minuten was het Tom Altink die de score voor DIOK opende. Leon Koenen schoot ook de conversie raak, waardoor de stand op 0-7 kwam. DIOK drukte daarna door en bleef ’t Gooi onder druk zetten op hun helft. Een 5m scrum volgde en ’t Gooi had de grootste moeite om onder de druk van DIOK uit te komen. Sterker nog, flanker Tjebbe Jehee zag zijn kans schoon om de volgende DIOK-try te drukken: 0-12.

Dat was voor ’t Gooi het sein om een tandje harder te gaan werken, en nog geen vijf minuten later hadden zij hun achterstand al weer verkleind tot 7-12. Niet echt een stand waarbij DIOK achterover kon leunen, en dus greep DIOK de eerste de beste toegekende penalty aan om met een schot op de palen het scorebord in beweging te houden. Leon Koenen voldeed aan die opdracht en schoot de 7-15 binnen. Dat bleek een kwartier later tevens de ruststand.

Al na 8 minuten in de tweede helft bracht ’t Gooi de spanning terug in de wedstrijd: 12-15. Maar DIOK nam daarna het initiatief toch weer over. Fly-half Leon Koenen bracht met een perfect geplaatste cross-kick zijn winger Alex Barnas in stelling, die prompt wist te scoren. Ook de conversie schoot Leon Koenen raak en zo stond er weer een voorsprong van 10 punten op het bord: 12-22. Nog geen heel comfortabele voorsprong, en dus bleef DIOK op zoek gaan naar de vierde bonuspunt-try. DIOK hield ’t Gooi op hun helft voortdurend onder druk, maar faalde een aantal keer in de afronding. Die vierde try voor DIOK zou er niet meer komen, en omdat ook ’t Gooi niet meer wist te scoren, bleef de stand tot het laatste fluitsignaal 12-22.

Man of the match werd tweede rijer Chez Crosby, die met een aantal keiharde hits voorop ging in de strijd. Zijn power kan DIOK volgende week ook weer goed gebruiken. Dan speelt DIOK wederom een uitwedstrijd, ditmaal tegen RC Waterland (Purmerend). Een team dat met 2 overwinningen uit 3 wedstrijden vooralsnog keurig zesde staat, vlak achter DIOK. DIOK kan dus weer vol aan de bak.

Advertentie