Ingezonden door Mieke Doll, foto’s Theo Beentjes:

De Castricumse Rugby Club onderuit bij the Dukes.

De Castricumse Rugby Club heeft vandaag een gevoelige tik gekregen. Op het Bossche grondgebied gingen de Duinranders met 29-12 onderuit tegen de Dukes die fouten genadeloos afstraften. Hilversum, op bezoek bij Amstelveen, verdiende vijf punten en Eemland zet zijn zegereeks voort bij Ascrum. Den Haag speelde en won haar eerste thuiswedstrijd tegen de the Hookers, Waterland deed hetzelfde via Oemoemenoe. De derby in Naarden tussen ‘t Gooi en Diok werd in het voordeel van de gasten beslist. Het spel is op de wagen en Eemland is trotse koploper, waar Castricum door hun verlies is gezakt naar de vierde plaats.

Voeten weer stevig op de grond

Het Bossche veld ligt er strak bij, het blijft altijd even wennen om te spelen op kunstgras. De confrontatie tussen the Dukes en de Castricumse Rugby Club is op voorhand een om je vingers bij af te likken. Het eerste kwartier was het the Dukes dat de klok sloeg en via een penalty kick van Maarten van Osch en een try van Aidan Scanlon, geconverteerd door van Osch, de 10-0 voorsprong bereikt. Daarna nam Cas RC het heft in handen, echter de bevrijdende eerste score laat op zich wachten tot het 2de deel. Captain Pieter Bob WIerenga haalt de nul van het score bord, Kees Beentjes verzuimt de bonus te benutten. Ondanks verwoede aanvallen richting try line Dukes, was de ruststand bereikt. De tweede helft ging Cas RC door met was ze de eerste helft mee geëindigd waren, aanvallen. Echter de score viel aan de andere kant met een vlijmscherpe reactie counter door Stefan Vos. Coen van Rossum was de laatste man in een prachtige aanvalslijn van the Dukes en Costin Bubururan maakte het viertal tries compleet voor de bonus. Namens de gasten was het Romain Raine die voor de eindstand zorgde, 29-12. De Castricummers, vandaag afgetroefd op alle fronten, weten weer waaraan gewerkt moet worden en zullen het vertrouwen moeten herwinnen.

Volgende week zaterdag, 28 september is er wederom een uitwedstrijd voor de mannen van Rodney Hermans. Amstelveen is de tegenstander van de dag, met de KO van 15.00 uur.

Advertentie