Ingezonden door Michiel Snijders:
DSR-C pakt 5 punten tegen sterk Castricum

Zondag 14 september kwamen de reserves van Castricum richting de TU Delft om een vervolg te geven aan hun indrukwekkende opening van het seizoen waarbij Hrc aan flarden was gespeeld . Delft was gewaarschuwd , maar leek geenszins onder de indruk toen al in de eerste minuten de tegenstander vast werd gezet op eigen helft , en aanval na aanval werd losgelaten op de verdediging van de Duinranders . Na 10 min kropen ook zij echter uit hun schulp en ontstond een boeiende en zeer open rugby wedstrijd van een bijna on eerste klasse achtig niveau . Het enige dat het tempo bleef remmen waren de vele penalties die referee Stevens bleef geven naar beide kanten waarom het in de eerste helft soms teveel een start stop wedstrijd leek. Het was DSR-C die de score opende door Johan Schuringa na een prima line out variatie aan Delftse kant . Het hek was na rust van de dam en ondanks een aantal prima aanvallen van Castricum heerste Delft zowel aanvallend als verdedigend en kon t via een aantal prachtige tries van Ido Shenhav en Lars de Lange de wedstrijd op slot gooien , in de laatste paar minuten ging DSR-C hartstochtelijk op zoek naar het bonus punt , en na het eind van een lange aanval was het Yannick Walen die de extra punten kon binnenlopen . Opmerkelijk was het debuut aan Delftse kant van maar liefst 4 eerste jaars Studenten in Philip Mossman , Scott van der Assem, Cas Hebbink en Sief Andropoulos , die net uit de ontgroeningsrituelen hun debuut in de rood zwarte brigade van coach Michiel Snijders maakten , en meteen hun stempel op de wedstrijd konden drukken . Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen een andere debutant in de eerste klasse Bulldogs Almere , maar met een derde plaats in de ranglijst doet het vernieuwde DSR-C het boven verwachting goed en kan er met vertrouwen naar de komende weken worden uitgekeken .

Advertentie