Ingezonden door Richard Veldman:

Wageningse rugbyers beginnen met nederlaag

Bij de terugkeer in de derde klasse hebben de Wageningse rugbyers geen potten kunnen breken. In Eindhoven waren de rugbyers van RCE-PSV veel te sterk en de Wageningers verloren dan ook met 97-5.

De wedstrijd begon voor de Wageningers slecht. Niet alleen werd afwachtend begonnen, maar al naar 10 minuten viel captain Gerco Niezing uit met een rugblessure. De Eindhovenaren hielden het tempo hoog en schakelden snel om in het fase spel. Hierdoor konden ze in de eerste helft 9 keer scoren zonder dat de Wageningers hier een score tegenover konden zetten. In de tweede helft herhaalde het spelbeeld zich, hoewel het spelbeeld minder eenzijdig werd. De Wageningers begonnen langzaam uit de schulp te kruipen en beten meer van zich af. Dat leidde uiteindelijk in de laatste minuut tot een score door Rense Strikwerda. De eindscore kwam daarmee op 97-5 wat genoeg trainingsstof opleverde voor de komende week. De Wageningers spelen dan op zondag 21 september om 14:30 uur thuis op sportpark De Zoom tegen de Venlose Wallabys.

Advertentie