Ingezonden door Mieke Doll, foto’s Theo Beentjes:

De Castricumse Rugby Club pakt weer vijf.

De Castricumse Rugby Club heeft vijf punten aan haar conto toegevoegd door met bonus te winnen van nieuwkomer ASRV Ascrum. Na een wat aarzelende start werd er in het tweede deel definitief afstand genomen met een eindscore van 67-7. Hilversum moet op Berenstein nipt haar meerdere erkennen in de Dukes, terwijl Den Haag haar valse start van afgelopen week rechtzet in de derby tegen Diok in Leiden. RC Eemland blijft in het kielsoog van de Duinranders door Amstelveen te verslaan. ’t Gooi pakt haar eerste vijf punten in Middelburg bij Oemoemenoe en Waterland wint de uitwedstrijd bij de Hookers. Na twee competitieronde staat de Castricumse Rugby Club op de eerste plaats, op de voet gevolgd door Eemland en de Dukes.

Wervelende show

Zaterdag 13 september, een matig briesje en een bleek zonnetje. Het perfecte scenario voor een heerlijke rugby zaterdag. De Castricumse Rugby Club ontmoet vandaag de nieuwkomer in de Lotto Ereklasse, het jonge team van ASRV Ascrum. Na de lekkere start tegen ’t Gooi ligt het monster van onderschatting op de loer tegen een op papier zwakkere tegenstander. De opdracht van trainer Rodney Hermans is dus ook duidelijk, focus en discipline. Dit is niet tegen dovemansoren gezegd en de opdracht wordt tot in de puntjes uitgevoerd. In het eerste deel kunnen de gasten het bijhouden en blijft de score lang overbrugbaar. De ruststand is 22-7. In het tweede deel neemt de thuisploeg definitief afstand van Ascrum. De sterke lijn van de Duinranders zet aanval na aanval op tegen de uitstekend tackelende studenten. Ook in het losse werk zijn de mannen van Cas RC sneller, attenter , waardoor de Amsterdammers keer op keer de bal verliezen. Ondanks de vele wissels die Hermans toepast, blijft de druk op de try line van Ascrum onverminderd. De eindstand van 67-7 is dan ook niet uit de lucht gegrepen. Een goede wedstrijd van beide teams met tries aan Cas RC zijde van Lachie Pigott, James Makea, Luuk de Geest, Mark Jonker, Rico Hoogenboom, Sepp Kotten, Zach Jungmann, Bart Schermer en Tony Hoogenboom. Kickwerk Kees Beentjes en Jonker.

Volgende week zaterdag staat de eerste uitwedstrijd op het program en niet de minste. Op het kunstgras aan de wal in ’s Hertogenbosch mag de Castricumse Rugby Club tegen RC de Dukes vormbehoud tonen. KO zoals altijd 15.00 uur.

Advertentie